Bărbat condamnat la închisoare fiindcă şi-a ameninţat avocata cu pistolul, amintindu-i de „cazul Elodia“

Bărbat condamnat la închisoare fiindcă şi-a ameninţat avocata cu pistolul, amintindu-i de „cazul Elodia“

Luigi Nicolae Văsi, reţinut de mascaţi FOTO Diana Frîncu

Luigi Nicolae Văsi (49 de ani), un prahovean care ani de zile s-a recomandat drept Romeo Văsii, comandantul poliţiei Câmpina, profitând de asemănarea de nume, a fost condamnat la închisoare într-un nou dosar penal. Acesta a fost acuzat că şi-a şantajat avocata, sub ameninţarea pistolului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Luigi Văsi este deja încarcerat la Penitenciarul Mărgineni, după ce în toamna anului  2011 a lovit cu maşina doi agenţi de poliţie care îl urmăreau.

Judecătorie Ploieşti a dat sentinţa în dosarul de şantaj, în care parte vătămată sunt două avocate din Ploieşti. Astfel, instanţa a decis că Luigi Văsi este vinovat de şantaj în concurs real în formă continuată în stare de recidivă postcondamnatorie şi a dispus câte trei ani de închisoare pentru fiecare cap de acuzare din acest ultim dosar. În plus, Văsii a fost obligat de instanţa să plătească daune morale în valoare de 10.0000 de lei uneia dintre avocate care s-a constituit parte civilă în dosar.

Bărbatul are de executat acum în total 9 ani şi şase luni de închisoare, pedepse cumulate în mai multe cazue penale care s-au aflat pe rolul instanţelor din Prahova, Dâmboviţa şi Bucureşti. El a fost trimis în judecată şi găsit vinovat de tentativă la omor deosebit de grav, fals de identitate şi uzurpare de calităţi oficiale.

În ultimul dosar deferit justiţiei, Văsi a fost acuzat că şi-a terorizat pur şi simplu avocata. Femeia a reclamat că a fost şantajată, ameninţată cu pistolul că va fi Elodia 2, terorizată la telefon, urmărită şi fotografiată în timp ce se afla pe stradă alături de mama şi de fiul ei. Bărbatul era nemulţumit că avocata nu a reuşit să îl scape de arest, aşa că s-a decis să-i ceară înapoi banii plătiţi ca onorariu pe motiv că nu şi-ar fi făcut meseria în mod profesionist.

În rechizitoriu, procurorii au reţinut declaraţiile avocatei care a povestit că a fost ameninţată că i se vor tăia tendoanele, că va fi mutilată şi că va ajunge să semneze în genunchi actul prin care va renunţa la casă.

Decizia Judecătoriei Ploieşti nu este definitivă, însă Văsi se află în spatele gratiilor fiind condamnat definitiv în cauzele anterioare.

 

citeste totul despre: