Băile minerale de la Telega, închise de OPC Prahova. Neregulile grave găsite de inspectori la „marea săracilor“

Băile minerale de la Telega, închise de OPC Prahova. Neregulile grave găsite de inspectori la „marea săracilor“

OPC Prahova a decis că turiştii care vin la Băile Telega sunt puşi în pericol şi au închis complexul FOTO Arhivă Adevărul

Băile minerale de la Telega, supranumite şi „marea săracilor“, au fost închise, marţi, de comisarii din cadrul Oficiului pentru Protecţia Consumatorului Prahova, în urma unui control care a avut loc la complexul turistic.  Neregulile grave găsite pe plajă, dar şi în bucătăria restaurantului i-au determinat pe inspectorii OPC să amendeze administratorul şi să îl oblige să închidă până la remedierea situaţiei, complexul balnear.

În urma verificărilor, inspectorii au decis că cele mai mari nereguli care pun în pericol sănătatea şi siguranţa turiştilor sunt la accesul în lacul sărat. Podeţele din lemn sunt deteriorate, scrăile sunt rupe, iar din lemnul îmbătrânit ies cuie în care turiştii se pot accidenta atunci când vor să intre în apă.  Mai mult, bara din lemn, montată în jurul lacului special pentru persoanele care nu ştiu să înoate, este subredă şi nu oferă protecţia necesară.

“Nereguli sunt şi la partea de bazin, în sensul că siguranţa consumatorilor, datorita imprejmuririi  care inconjoara bazinul din bările de protective şi care sunt deteriorate, pasajul acesta cu scanduri care sunt putrede şi cu cuie în ele, unde consumatorii se pot accidenta. Este un pericol pentru siguranţa consumatorilor” , a fost remarca făcută de Ion Oprea, inspector OPC Prahva.

În afară de pericolul evient la care sunt expuşi clienţii, din cauza dotărilor în paragină ale bazinului, mizeria de pe plajă a fost un alt aspect sancţionat.

Din cauza neregulilor descoperite la Băile minerale din Telega, OPC Prahova a decis să sancţioneze societatea care administrează de 16 ani complexul cu amendă de până la 30.000 de lei şi oprirea temporară a activităţii până la remedierea situaţiei şi intrarea în legalitate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: