Au vrut să facă un târg de Crăciun ca la Viena, dar le-a ieşit ca la Ploieşti: căsuţele pentru comercianţi au fost livrate cu o lună întârziere, în ianuarie 2018

Au vrut să facă un târg de Crăciun ca la Viena, dar le-a ieşit ca la Ploieşti: căsuţele pentru comercianţi au fost livrate cu o lună întârziere, în ianuarie 2018

Aşa a arătat Târgul de Crăciun de la Ploieşti din decembire 2017 FOTO www.facebook.com/events

Primăria Ploieşti a intenţionat, la sfârşitul anului trecut, să organizeze în centrul municipiului un Târg de Crăciun similar cu cel din capitalele europene. Pentru acest proiect, administraţia locală a alocat un buget de 120.000 de lei pentru achiziţionarea unor căsuţe din lemn unde comercianţii să-şi vândă marfa de sezon.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cabanele au fost comandate în noiembrie, dar au ajuns la Ploieşti în ianuarie 2018.

Povestea casuţelor pentru Târgul de Crăciun de la Ploieşti începe în aprilie 2017, atunci când Primăria organizează prima licitaţie în vederea achiziţionării a 40 de bucăţi. La prima strigare, autorităţile nu primesc nicio ofertă, aşa că organizatorii licitaţiei înţeleg că bugetul este prea mic pentru numărul de căsuţe dorite. Într-un final, după patru licitaţii, administraţia publică locală, primeşte o ofertă de la o societate din Bistriţa, care se angajează să livreze 20 de căsuţe pentru suma de 95.000 lei fără TVA.

“După mai multe licitaţii, am încheiat un contract cu societatea câştigătoare în data de 27 noiembrie 2017, cu termen de livrare în data de 15 decembrie”, a declarat Alina Istrătescu, purtător de cuvânt al Primăriei Ploieşti.

Societatea din Bistriţa nu a putut onora prevederile contractuale, astfel că livrează primele zece căsuţe abia în data de 27 decembrie, iar restul în data de 10 ianuarie 2018. Pentru că furnizorul nu a livrat la timp marfa, Primăria Ploieşti a fost nevoită să perceapă penalităţi.

Căsuţele din lemn, care se pot monta şi demonta, se află în prezent într-un depozit şi urmează să fie folosite la alte târguri

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: