Andreea Păunescu a obţinut de la fraţii vitregi două dintre casele lăsate moştenire de Adrian Păunescu. Lupta cea mare se dă pe o vilă cu 21 de camere

Andreea Păunescu
a obţinut de la fraţii vitregi două dintre casele lăsate moştenire de
Adrian Păunescu. Lupta cea mare se dă pe o vilă cu 21 de camere

Andreea Păunescu FOTO Diana Frîncu

Lupta urmaşilor lui Adrian Păunescu se apropie de sfârşit. Andreea Păunescu, fiica nelegitimă a lui Adrian Păunescu, a căzut la o învoială cu fraţii săi, care au acceptat să-i cedeze două dintre imobilele rămase moştenire.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este vestea primită, miercuri, de Andreea, la Judecătoria Ploieşti, acolo unde s-a judecat un nou termen în procesul în care se dezbate succesiunea averii lăsată de Adrian Păunescu. „După şase ani şi jumătate am prima veste de care să mă pot bucura şi asta pentru că fraţii mei au acceptat propunerea de a scoate din litigiu o parte din masa succesorală, ca atare, până la termenul următor, judecătorul a rămas în pronunţare pe propunerea amiabilă pe care le-am făcut-o fraţilor mei şi pe care au acceptat-o”, a declarat, miercuri, la Ploieşti, Andreea Păunescu.

Aceasta a precizat că rămâne încă în litigiu vila cu 21 de camere din strada Dionisie Lupu din Capitală, imobil în care a locuit până în ultima clipă tatăl său, dar şi drepturile de autor. Andreea susţine că această casă este într-o stare avansată de degradare, dar că intenţia ei este să o renoveze şi să se mute acolo.

„Partea care este încă nerezolvată, pe lângă imobile, este şi problema drepturilor de autor, pentru că fraţii mei şi Carmen au încheiat contracte de concesiune a drepturilor patrimoniale de autor cu diverse edituri şi societăţi, contracte pe care nu numai că le-au încheiat fără mine, încălcând legea, dar le-au şi ascuns. Am găsit o parte dintre ele, suma este foarte mare, de oridinul zecilor de mii de eruo, pe care evident că le pierd. Cât despre casa din Dionisie Lupu, pe mine mă interesează să mă mut în acel imobil, care acum este neîngrijit. Sunt şase ani şi jumătate de când a murit tatăl meu şi cred că s-a răsuci în mormânt dacă ar vedea în ce situaţie se află. Vreau să-l transform într-o casă locuibilă, dacă nu au făcut-o ei până acum, o s-o fac eu”, a mai spus Andreea Păunescu.

La următorul termen al procesului, din data de 7 iunie, judecătorul va pronunţa o hotărâre asupra celor două imobile asaupra cărora urmaşii poetului Adrian Păunescu s-au înţeles pe cale amiabilă. “Sper ca până atunci să am discuţii cu fraţii mei şi cu Carmen (soţia lui Adrian Păunescu n.r.), să ne înţelegem şi asupra altor lucruri, pentru că nu a fost dorinţa mea niciodată să ajung în instanţă, a fost doar lipsa lor de bună credinţă, acesta fiind şi motivul pentru care totul a durat atât de mult”, a concluzionat Andreea.

Aceasta a mai adăugat că a renunţat să se mai lupte pentru o parte dintre tablourile şi icoanele adunate de-a lungul vieţii de tatăl său. “Eu am lăsat tăcere asupra lipsei unor tablouri. Ştiu să las de la mine. Subiectul este închis din punctul acesta de vedere”, a mai spus fiica lui Păunescu. Urmaşii lui Adrian Păunescu se luptă pentru avere încă din februarie 2015, procesul judecându-se încă pe fond la Judecătoria Ploieşti.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările