Anchetă superficială în cazul morţii unei femei găsite fără suflare pe câmp. Dosarul a fost redeschis de procurori

Anchetă superficială în cazul morţii unei femei găsite fără suflare pe câmp. Dosarul a fost redeschis de procurori

Iuliana Radu, femeia găsită moartă pe un câmp de la periferia Ploieştiului FOTO Arhivă persoanlă

Procurorii prahoveni reiau ancheta în cazul morţii Iulianei Radu (49 de ani), găsită fără viaţă, la începutul acestui an, pe un câmp aflat la ieşire din Ploieşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cazul a fost clasat în primăvară, concluzia poliţiştilor fiind că moartea femeii nu ridica suspiciuni. La solicitarea avocatului familiei, Judecătoria Ploieşti a decis prin sentinţă definitivă anularea clasării cazului şi a cerut procurorilor să refacă ancheta.

Iuliana Radu lucra la o societate din apropierea comunei prahovene Bucov, situată la ieşire din Ploieşti spre Buzău. Ultima dată, a fost văzută în viaţă în data de 8 ianuarie, ora 14.10, atunci când a ieşit pe poarta societăţii unde era angajată. De aici, traseul său era unul singur. Ar fi trebuit să ajungă în zona magazinului Dedeman şi de aici în cartierul Mihai Bravu din Ploieşti, unde locuia împreună cu soţul şi fiica sa.

Femeia a fost însă găsită moartă pe Centura Ploieştiului, într-un şanţ, a doua zi de la semnalarea dispariţiei. Deşi în noaptea de 8 spre 9 ianuarie 2019 a nins în Ploieşti, hainele femeii erau uscate şi nu erau acoperite de zăpadă, cum ar fi fost normal, dacă ar fi zăcut toată noaptea pe câmp. Descoperirea macabră a fost făcută de către un poliţist aflat în timpul liber. Acesta a fost cel care a şi sunat autorităţile. După efectuarea necropsiei, medicii legişti au stabilit drept cauză a decesului stop cardio-respirator. În plus, analizele au evidenţiat la victimă o alcoolemie foarte mare, de 3.80.

Ancheta poliţiştilor pare să fi fost una superficială. Astfel, anchetatorii au mers pe ideea că Iuliana, aflată sub influenţa alcoolului, a căzut pe câmp, unde a şi fost găsită a doua zi.

Gheorghe Dafinescu, soţul victimei, susţine că în imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale benzinăriilor aflate pe ultimul drum al Iulianei se poate vedea că aceasta s-a întâlnit cu un bărbat. Audiat, individul a mărturisit că pur şi simplu a luat-o la ocazie pentru că i s-a făcut milă de ea, dar că nu poate preciza ce s-a întâmplat cu femeia după ce a coborât din maşină, susţine Dafinescu. În plus, poliţiştii nu au putut explica valoarea foarte mare a alcoolemiei.

Nemulţumită de rezultatul cercetărilor, familia Iulianei a cerut Judecătoriei Ploieşti desfiinţarea clasării cauzei date de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti şi reluarea urmăririi penale. Marian Nuţă, avocatul familiei Iulianei, a precizat pentru ziarul  ”Adevărul” că, în prezent, ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

De data aceasta, procurorii au cerut audierea martorilor, de la colegi de servciu ai victimei până la angajaţi ai societăţilor comerciale aflate pe ultimul traseu al femeii, ignoraţi într-o primă fază de procurorul care s-a ocupat iniţial de caz. S-a solicitat, de asemenea, vizionarea tuturor imaginilor surprinse de camerele de supraveghere. O altă suspiciune este legată de modul în care au dispărut hainele Iulianei de la Serviciul de Medicină Legală Ploieşti, în condiţiile în care rudele femeii nu ştiu cine este bărbatul care s-a prezentat la morgă şi a luat lucrurile acesteia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: