Anchetă a Poliției la Mizil după suspiciuni de cumpărare a buletinelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia din Mizil a fost sesizată despre faptul că mai multe persoane au strâns acte de identitate, contra unor sume de bani, pe 24 iulie, în zona centrală a oraşului.

Polițiștii au stabilit că în dimineaţa zilei respective, pe platoul central din oraşul Mizil, s-au aflat mai multe persoane din cadrul unor fundaţii umanitare, care au colectat fonduri în scopuri caritabile, „situaţie care putea conduce la suspiciuni din partea localnicilor, în sensul comiterii de fapte ce contravin normelor legale, în contextul desfăşurării Referendumului naţional pentru demiterea Preşedintelui României din 29.07.2012", se arată într-un comunicat al Poliției Prahova.

Persoanele din cadrul fundaţiilor umanitare respective au fost identificate, iar cercetările continuă, urmând ca soluția să fie dată prin Parchet.

Un punct de vedere în legătură cu acest incident a fost emis și de Biroul politic al USL Prahova. „Primarul orasului Mizil, Emil Proscan, a sesizat faptul ca un grup de membrii PDL cumpara pe bani buletine si carti de identitate de la cetatenii din cartierul mizilean Fefelei. Tot aici, circula un mesaj pe telefoanele mobile prin care populatia este indemnata sa nu mearga la vot in data de 29 iulie", se arată într-un comunicat al oraganizației.

PDL Prahova a ripostat, tot printr-un comunicat. „Membrii PDL NU cumpara buletine/ cărți de identitate nici din cartierul Fefelei nici din alte alte cartiere ale orașului Mizil și nici din alte localități din Prahova. PDL si-a exprimat public decizia de a boicota referendumul, prin neprezentare la urne, deci, nu are nevoie de cărțile de identitate. Metoda este folosită, probabil de reprezentanții USL care au nevoie de cât mai multe cărți de identitate pentru a introduce în urne voturi false în încercarea disperată de a atinge pragul de validare a referendumului. NU vor reuși", se arată în comunicatul PDL Prahova.

La ce se expun persoanele care vor să „cumpere" buletine:

- Nimeni nu are dreptul să reţină ac­tele de identitate, cu ex­cep­ţia repre­zen­tanţilor Poliţiei şi asta doar în cazuri speciale

- Cartea de identi­tate este proprietate personală şi nu trebuie înstrăi­na­tă

-Actul de identitate al unei persoane fizice nu poate fi reţinut în afara cazurilor prevăzute de lege

-Este interzisă darea, primirea sau solicitare actului de identitate drept garanţie pentru prestarea unor servicii, pentru încredinţarea unor bunuri şi valori, pentru plata datoriilor sau în alte scopuri, de către persoanele neautorizate.

- Atenţionăm cetăţe­nii să nu se lase atraşi în astfel de cap­­cane şi să ne semnaleze orice fap­­tă de acest gen.

În cazul în care există persoane cărora le-au fost reţinute cărţile de identitate, Poliţia le recomandă să sune la numărul unic de urgenţă 112 sau se adreseze la orice unitate de poliţie pentru a fi demarate cercetări în conformitate cu legislaţia în vigoare.

O astfel de faptă este pedepsită cu închisoare de la 6 luni la 5 ani de închisoare.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite