Anchetă după cursul de teorii ale conspiraţiei despre COVID-19 ţinut de un medic în faţa elevilor dintr-un liceu din Câmpina. ISJ: „A fost o neglijenţă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Dan Gavrilescu FOTO Facebook
Medicul Dan Gavrilescu FOTO Facebook

Directorul liceului şi dirigintele clasei unde un medic de familie a făcut afirmaţii nesusţinute ştiinţific despre virusul SARS-CoV-2 în faţa unor elevi din clasa a XII-a, au fost chemaţi, vineri, pentru a da explicaţii la Inspecotratul Şcolar Judeţean Prahova.

UPDATE ORA 13.57: Colegiul Medicilor (CM) Prahova s-a autosesizat în cazul medicului de familie Dan Gavrilescu. Informaţia a fost confirmată pentru ziarul ”Adevărul” de Simona Schnelbach, preşedintele CM.

Dirigintele este acuzat de neglijenţă pentru că a permis unei persoane din afara şcolii să le vorbească elevilor despre noul coronavirus, expunând propria părere ca fiind un adevăr incontestabil.

”Din punctul nostru de vedere a fost o neglijenţă a doamnei diriginte. Ar fi trebuit să aibă o discuţie înainte cu domnul doctor şi să stabilească împreună tema discursului. Vom propune ca doamna profosoară să-şi piardă calitatea de diriginte al clasei”, a declarat Ilona Rizea, inspector şef al ISJ Prahova.

Medicul de familie Dan Decebal Gavrilescu a fost invitat la Colegiul Tehnologic Forestier din Câmpina pentru a susţine un curs special elevilor de clasa a XII-a de liceu, în timpul programului ”Şcoala Altfel”. Întâlnirea dintre medic şi elevi a avut loc online, iar tema dezbaterii a fost pandemia de coronavirus. În timpul discursului, medicul a făcut o serie de afirmaţii care nu au un fundament ştiinţific. Acesta le-a spus elevilor că  virusul SARS-CoV-2 este ”fabricat de mâna criminală a omului şi folosit ca armă biologică”, fără să aducă argumente ştiinţifice în acest sens.

Întrebat de unul dintre elevi care ar fi scopul unei arme biologice folosite împotriva oamenilor, medicul Dan Gavrilescu a răspuns: ”Aşa-s războaiele, dragă!”.

Un fragment din cursul susţinut în faţa elvilor de liceu a fost postat chiar de către medicul câmpinean pe pagina sa de Facebook. Ulterior, filmarea a fost ştearsă, iar medicul a anunţat într-un comentariu că ”am fost somat să şterg lecţia ”.

Citeşte şi:

Teoria conspiraţiei, desfiinţată. Un inginer explică de ce nu se pot implanta cipuri odată cu imunizarea

Cum a devenit un român vedetă în presa franceză. Legătura între AUR, anti-vaccinişti şi teoria conspiraţiei

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite