Ambulanţa Prahova: Accesul în caz de urgenţă, la baza pârtiei Kalinderu, îngreunat de chioşcuri, tarabe şi turişti indisciplinaţi

Ambulanţa Prahova: Accesul în caz de
urgenţă, la baza pârtiei Kalinderu, îngreunat de chioşcuri, tarabe şi turişti indisciplinaţi

Un turist nervos aruncă înspre autospeciala de Ambulanţă cu un pahar plin cu vin FOTO/Facebook.Cipiran Andrei

Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Prahova avertizează într-un comunicat de presă că accesul la baza pârtiei Kalinderu din Buşteni în caz de urgenţă se face cu mare dificultate din cauza chioşcurilor, tarabelor şi a turiştilor care circulă atât pe trotuare cât şi pe stradă.

 Reacţia SAJ vine în contextul conflictului care a avut loc, sâmbătă, între un chipaj al Ambulanţei şi un grup de turişti nervoşi, deranjaţi de sirena autospecialei.

”Accesul, de la barieră până în faţa punctului de lucru Salvamont (care se află la baza pârtiei Kalinderu) se face pe un drum public, de o parte şi de alta a acestuia aflându-se chioşcuri şi tarabe. Este o zonă extrem de aglomerată şi persoanele se deplasează atât pe trotuar cât şi pe drum public, fiind necesară atenţionarea acustică pentru evitarea unor accidente neprevăzute”, se arată în comunicatul remis presei de SAJ Prahova.

Conform documentului citat, în ziua în care a avut loc conflictul între ambulaţier şi turişti (sâmbătă, 16 ianuarie), pe această porţiune de drum cât şi la locul de garare al ambulanţei (în faţa punctului de prim ajutor) a fost necesar să se folosească antenţionarea acustică, dar şi verbală pentru evitarea incidentelor, potrivit comunicatului SAJ Prahova. Chiar şi aşa, turiştii s-au îndepărtat cu greutate, ignorând atenţionările asistentei medicale şi avertizările sonore.

Lichidul din pahar a ajuns pe bordul ambulanţei

Reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Prahova au precizat că, ”unul dintre turiştii prezenţi la locul incindetului a aruncat spre cabina şoferului conţinutul unui pahar (geamul din dreapta cabinei şoferului era deschis) astfel lichidul din pahar a fost aruncat în cabina şoferului, peste asistenta medicală şi bordul maşinii unde se afla staţia radio, tableta RM etc adresând şi injurii verbale”.

Echipajul de ambulanţă a fost solicitat sâmbătă, pentru a acorda ajutor unei turiste, victima unui accident pe pârtia de sanie. Starea de sănătate a femeii a impus transportul până la ambulanţă pe targă, spun medicii.  ”Pacienta, în vârstă de 44 de ani, era conştientă la preluare, şi acuza cefalee, era confuză şi a fost necesară transportarea ei pe targă până la ambulanţă. După evaluare a fost transportată pentru investigaţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti”, se arată în comunicatul de presă al SAJ Prahova.

Turiştii au fost amendaţi

SAJ Prahova a ţintut să precizeze că ”preluarea tuturor pacienţilor de la cabinetul de prim ajutor se face în faţa cabinetului fiind acces pentru ambulanţă. Deasemenea, orice ambulanţă aflată în misiune îşi foloseşte mijloacele de atenţionare acustice şi vizuale de la plecarea din staţie până la locul solicitării, conform OGU nr.195/2002, art.61 şi 62”.

Reamintim că sâmbătă, un turist nervos, deranjat se sirena ambulanţei, a reacţionat violent, aruncând înspre autospecială cu un pahar în care se afla un lichid de coloare roşie (vin fiert cel mai probabil). Bărbatul a reproşat echipajul de intervenţie că a folosit abuziv semnalul acustic, iar copilul său în vârstă de doi ani s-a speriat.

Turistul a fost sanţcionat de către jandarmi cu suma de 200 de lei pentru injurii, iar soţia acestuia a primit o amendă de 2000 de lei pentru că a apelat în mod nejustificat numărul unic de urgenţă. Femeia a cerut ajutor la 112 invocând faptul că se simte intimidată de prezenţa jandarmilor.

Pe aceeaşi temă:

Un tâlhar din Ialomiţa, de negăsit după ce a atacat o asistentă medicală. Ce a furat de la victimă

Ambulanţă atacată cu pietre în judeţul Satu Mare. Ce riscă copiii care au spart geamul autosanitarei

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările