Amânare în procesul clopotului cu scandal de la Biserica Sfinţii Voievozi din Ploieşti

Amânare în procesul clopotului cu scandal de la Biserica Sfinţii Voievozi din Ploieşti

Clopotniţa şi casa reclamanţilor sunt apropiate. FOTO Dana Mihai

La termenul de joi al procesului în care o familie a dat în judecată o biserică din Ploieşti pentru zgomotul produs de clopot, magistraţii Tribunalului Prahova au decis să amâne cauza

Ştiri pe aceeaşi temă

O situaţie fără precedent în România a pornit de la reclamaţia unei familii care are casa în spatele clopotniţei Bisericii Sfinţii Voievozi din Ploieşti. Oamenii au dat în judecată biserica, acuzând faptul că zgomotele produse de clopot le creează un real disconfort.

Deşi de mai bine de un an preotul a micşorat atât intensitatea sunetului clopotului, cât şi durata tragerii, la maximum un minut, doar duminica şi de sărbători, niciodată mai devreme de ora 9.00, între cele două părţi este în desfăşurare un proces la secţia civilă de contencios administrativ de la Tribunalul Prahova.

Familia care a dat în judecată biserica îşi argumentează demersul prin faptul că zgomotele sunt insuportabile şi că ar dori ca respectivul clopot, aflat aproape de dormitoarele lor, să fie mutat în curte, în faţa bisericii sau să fie înlocuit cu unul de intensitate mai mică.

Joi, la termenul pe care procesul l-a avut la Tribunalul Prahova, judecătorii au decis să amâne judecarea cauzei până pe 3 decembrie.

Pe aceeaşi temă

Scandalul clopotului. Preotul şi o familie de ploieşteni se judecă pe decibeli

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: