Amânare în dosarul de arestare preventivă în cazul lui Sebastian Ghiţă. Procedura de citare în Serbia nu a fost finalizată la timp

Amânare în
dosarul de arestare preventivă în cazul lui Sebastian Ghiţă. Procedura de citare în Serbia nu a fost finalizată la timp

Sebastian Ghiţă aşteaptă al treilea mandat de arestare preventivă    FOTO Octavian Ganea

Fostul deputat Sebastian Ghiţă află dacă va primi un al treilea mandat de arestare preventivă şi în dosarul Hidro Prahova, în data de 8 iunie, atunci când Tribunalul Prahova a dat un nou termen în cauză.

Ştiri pe aceeaşi temă

Judecătorii ploieşteni au invocat o lipsă de procedură în dosar. Surse judiciare au precizat că, vineri, când a fost programat un prim termen de judecată, la dosarul cauzei nu exista dovada de îndeplinire a procedurii de citare a inculpatului.

Pentru că Sebastian Ghiţă se află în arest, în Serbia, stat care nu este membru UE, inculpatul a fost citat prin Ministerul Justiţiei, procedura fiind una destul de greoaie şi nu a fost finalizată la timp.

Reamintim că DNA a solicitat mandate de arestare preventivă pe numele inculpatului Sebastian Ghiţă în toate cele cinci dosare de corupţie care au fost instrumentate la Ploieşti. În dosarul Hidro Prahova, Ghiţă este urmărt penal alături de Iulian Herţanu, cumnatul fostului premier Victor Ponta.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acolo unde se află în fază de judecată două dintre cele cinci cauze în care este inculpat Ghiţă, a amânat din acelaşi motiv, al lipsei de procedură, confirmarea madnatului de arestare solicitat de DNA Ploieşti în dosarul în care fostul deptuat a fost trimis în judecată alături de fostul primar al municipiului Ploieşti, Iulian Bădescu.

În prezent, pe numele lui Sebastian Ghiţă există confirmate în România, două mandate de arestare preventivă prin decizii definitive.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările