Alexandru Rusu, ploieşteanul suspectat că şi-a omorât viitoarea soţie pentru că nu a vrut să participe la o partidă de sex în grup, trimis în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Rusu, tânărul din Ploieşti, suspectat că, în luna februarie a acestui an, şi-a omorât viiotarea soţie după ce a înjunghiat-o de 30 de ori cu un cuţit de bucătărie, afost trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

 Dosarul acestuia se află pe rolul secţiei Penale a Tribunalului Prahova în faza de cameră preliminară. Deocamdată dosarul nu a primit un prim termen de judecată.

Alexandru Rusu este judecat în stare de arest preventiv, după ce instanţa a prelungit mandatul de arestare până în data de 5 mai 2017 inclusiv.

Crima s-a petrecut, pe fondul consumului excesiv de alcool, într-un bloc din cartierul ploieştean Mihai Bravu, în noaptea de 12 spre 13 februarie.

Aşa cum au susţinut surse judiciare, Alexandru Rusu şi-a atacat victima, o femeie în vârstă de 36 de ani, mama a doi copii, pentru că aceasta ar fi refuzat să participe la o partidă de sex în grup. La momentu comiterii faptei, în apartamentul groazei se mai aflau alte două tinere, dintre care una minoră, în vârsăt de 16 ani, prietenle victimei. Fetele au reuşit să scape de bărbatul care le-a amininţat şi pe ele cu cuţitul şi au alertat Poliţia.

La toată scena a fost martor şi unul dintre copiii victimei, un băiat în vârstă de 13 ani, şi el rănit de agresor, atunci când a sărit să-şi apere mama. În dosar, apare ca parte vătămată şi minorul Rafel David M.

După comiterea faptei, Alexandru Rusu a fugit din bloc pe scara de incendiu, dar s-a predat autorităţilor din Bucureşti a doua zi.

Alexandru Rusu riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 25 de ani, dacă instanţa va considera că bărbatul este vinovat de omor calificat, având în vedere că în cauză sunt două victime, una decedată şi alta (băiatul minor al femeii) care a supravieţuit atacului.

Conform Noului Cod Penal, omorul săvârşit în următoarele condiţii: cu premeditare, din interes material, pentru a ascunde săvârşirea altei infracţiuni, dacă inculpatul a mai comis în trecut o faptă similară, asupra a două sau mai multe persoane, asupra unei femei însărcinate sau prin cruzimi, se consideră omor calificat, iar pedeapsa cu închisoarea este mult mai mare, de la 15 la 25 de ani.

La momentul comiterii faptei, Alexandru Rusu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Este cunoscut ca un consummator de droguri, şi nu este exclus ca în noaptea crimei să fi fost şi sub iinfluenţa substanţelor interzise. 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite