Aleşii penali din Prahova. Ghiţă, Cosma şi Roşca, „tinere speranţe” certate cu legea

Aleşii penali din Prahova. Ghiţă, Cosma şi Roşca, „tinere speranţe” certate cu legea

Trei dintre cei 22 de deputaţi din Prahova au probleme în justiţie. FOTO Adevărul

Trei dintre cei 22 de senatori şi deputaţi care reprezintă Prahova în Parlamentul României au probleme cu justiţia din cauza faptelor de corupţie. Toţi trei, Vlad Cosma, Sebastian Ghiţă, Mircea Roşca, sunt „tinere speranţe“, deputaţi aflaţi la primul mandat.

La începutul anului 2014, deputatul Vlad Cosma (PSD) a fost pus sub acuzare pentru infracţiuni de corupţie, alături de tatăl său, Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova. Parlamentul nu a dat girul arestului pentru deputat, iar magistraţii au decis cercetarea sub control judiciar, dosarul fiind trimis în judecată.

La începutul anului 2015, Vlad Cosma a fost pus sub control judiciar, tot alături de tatăl său, pentru sprijinire de grup infracţional organizat, în dosarul fraudării de fonduri europene la canalizarea oraşului Comarnic în care este anchetat cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu.

De acest dosar se leagă şi cel al deputatului Sebastian Ghiţă, în prezent urmărit penal sub control judiciar pentru sprijinire de grup infracţional organizat, la care se adaugă un al doilea, în care deputatul este acuzat că i-ar fi oferit fostului primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu, o vilă, în schimbul finanţării ilegale, din banii oraşului, a echipei de baschet Asesoft.

Al treilea deputat cu probleme este Mircea Roşca. Fost preşedinte al PNL Prahova, acesta a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă şi instigare la abuz în serviciu după ce ar fi primit mită pentru a intervene în soluţionarea favorabilă a unor dosare. Mircea Roşca a fost reţinut şi ulterior arestat preventiv la sfârşitul anului 2014, iar din aprilie 2015 este cercetat sub control judiciar.

Pe aceeaşi temă

Aleşii penali. Mircea Cosma, preşedintele suspedat al CJ Prahova, anchetat în două dosare de corupţie. 

Edilii penali. Primarul Ploieştiului, arestat la jumătatea primului său mandat în fruntea oraşului

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: