Afacerea inspirată de o gravă problemă de sănătate: femeia care livrează în toată România diete de slăbit şi detoxifiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce, în 2011, a avut o gravă problemă de sănătate, ploieşteanca Andreea Coman şi-a reconsiderat întreaga viaţă. Eforturile de a-şi redobândi şi menţine sănătatea s-au transformat într-o afacere mai puţin obişnuită. Ploieşteanca livrează în toată ţara diete de slăbit şi detoxifiere.

În 2011, pe când avea doar 29 de ani, Andreea Coman a primit o veste cumplită. Era un caz medical, una dintre excepţiile de manual ale unui neoplasm de endometru. „Orice medic consultam îmi spunea că nu este posibil un astfel de neoplasm la o vârstă atât de mică. Am cerut o a doua opinie la o clinică din Austria unde mi s-a confirmat că, da, sunt un caz medical şi că, da, boala există“, povesteşte ploieşteanca episodul traumatizant din urmă cu cinci ani.

S-a operat şi s-a tratat în Austria, a continuat procedurile şi în România, iar acum este sănătoasă. Boala cumplită şi considerată de către mulţi medici incurabilă i-a zdruncinat însă credinţa în tot ceea ce ştia până atunci. „Am avut perioade lungi în care am tot analizat ce s-a întâmplat în viaţa mea încât să conducă la acel rezultat. Nu avusesem o viaţă dezordonată, nu am fumat niciodată, nu pierdeam nopţile, nu mâncam fast-food. Nici acum nu ştiu ce s-a întâmplat“, spune ploieşteanca. Chiar şi în lipsa unui răspuns clar, Andreea a făcut, însă, o schimbare majoră în viaţa sa de până atunci. „A fost momentul în care mi-am dat seama de importanţa şi de rolul pe care îl are detoxifierea în redobândirea şi menţinerea sănătăţii“, povesteşte femeia.

A început să-şi prepare şi să consume zilnic tot felul de sucuri, din fructe şi legume, şi să fie foarte atentă cu ceea ce mânca. „Mai târziu mi-am amintit şi ce mi-au spus medicii de la clinica din Austria. Mi-au sugerat că mi-ar prinde foarte bine nişte cure cu sucuri şi alimente pentru detoxifiere. A fost un gest aproape reflex, nu aveam voie să consum vitamine ca atare, aşa că trebuia să mi le procur de undeva, iar acest ceva au fost sucurile pe care mi le pregăteam acasă“, povesteşte Andreea.

A abandonat banca pentru cursurile de nutriţie

După episodul dramatic din 2011, Andreea s-a întors la viaţa profesională de dinainte, cea de consultant bancar. În paralel, continua să dezvolte acasă reţete din ce în ce mai sofisticate pentru sucurile pe care le bea zilnic şi să fie tot mai pasionată de probleme de nutriţie. A încolţit astfel şi dorinţa de a înţelege în profunzime mecanismele detoxifierii şi principiile unei vieţi sănătoase. 

În urmă cu un şi jumătate a decis să facă o pauză de la job şi a urmat un curs intensiv de tehnician nutriţionist, urmat de altele, în domenii conexe. „Tot atunci am stabilit o legătură strânsă cu un medic pentru sfaturi privind modul de combinare al fructelor şi legumelor, astfel încât acestea să aibă beneficii maxime de detoxifiere, dar şi gust. A fost şi un moment de inspiraţie, m-am gândit că pot învăţa şi alţi oameni cum să trăiască şi să se hrănească sănătos“, povesteşte Andreea.

Cure livrate la domiciliu

În 2015, a creat şi a dezvoltat conceptul Zen Diet, un sistem care promovează un stil de viaţă sănătos şi în care detoxifierea are un rol esenţial. Aceasta se face prin intermediul unor sucuri presate la rece şi combinaţii de alimente sănătoase în cure de trei, cinci, şapte sau zece zile.

„Se ştie că sucurile de fructe şi legume sunt adevărate medicamente naturale, însă efectul acestora poate fi amplificat prin combinarea ingredientelor principale şi a efectelor curative ale acestora într-un singur suc. Un remediu perfect pentru întărirea sistemului imunitar este sucul de cătină, de exemplu, pentru menţinerea siluetei şi a unui ten îngrijit sunt recomandate sucurile cu morcovi. Spanacul este un inhibitor natural pentru dulciuri, sfecla roşie este recomandată în afecţiuni digestive, pulmonare, hepatice, anemie. Astfel de combinaţii ne ajută să ne detoxifiem“, explică Andreea.

Datorită cererilor, în scurt timp, curelor de detoxifiere li s-au adăugat şi diete de slăbit, de la şapte până la 14 zile. Noutatea conceputului îl reprezintă faptul că toate aceste sucuri şi alimente pot fi comandate pe internet şi sunt livrate clienţilor la domiciliu prin curier rapid, gata de consum, oriunde în ţară. „Majoritatea clienţilor sunt încântaţi de această posibilitate de a primi acasă produsele pentru că nu au timp şi astfel le este mult mai comod“, spune Andreea Coman.

Preţul pachetelor nu este unul mic, însă, având în vedere că toate ingredientele sunt de cea mai bună calitate, iar curele de detoxifiere sunt indicate, în medie, de patru ori pe an, preţul justifică investitiţia în sănătate. De asemenea, toate curele sunt create prin colaborarea cu medici nutriţionişti şi, de cele mai multe ori, mai ales în cazul dietelor de slăbite, acestea sunt personalizate. 

image

Cum arată o parte a unei diete zilnice de detoxifiere FOTO Dana Mihai

Interesant este că dietele de slăbit ale Andreei, deşi hipocalorice, conţin trei mese şi două gustări cu legume, fructe, carne, ouă, brânză şi multe sucuri naturale. Mesele trebuie luate doar la orele indicate, iar beneficiarul nu trebuie să consume nimic altceva decât ceea ce există în pachet. Pentru eficienţă maximă, acestea ar trebui corelate cu sport şi consumul a doi litri de apă pe zi.

Când să facem o cură de detoxifiere

Andreea recomandă cure de detoxifiere, chiar şi cu sucuri realizate acasă, atunci când ne simţim epuizaţi fără motiv, avem stări permanente de somnolenţă, simţim că nu ne putem concentra sau avem tulburări digestive. „Sunt doar câteva indicii care ne avertizează că organismul nostru are nevoie de o schimbare în ceea ce priveşte stilul de viaţă. În timpul unei astfel de cure, creşte considerabil nivelul de imunitate şi de energie, scade colesterolul, creşte oxigenarea celulară, se elimină retenţia hidrică din organism şi se reduce masa de ţesut adipos cu 1,5 până la 2,5 kg în trei zile“, explică doar câteva dintre beneficii Andreea Coman, care spune că şi-a propus să dea oamenilor „startul unui stil de viaţă sănătos“.

„Am în permanenţă în minte atitudinea mea în timpul bolii, când eram dispusă să fac orice ca să-mi recapăt sănătatea. Pe cât posibil şi dacă putem, trebuie să prevenim. Îmi doresc ca pasiunea mea pentru nutriţie şi pentru viaţa sănătoasă să ajute cât mai multe persoane exact în acest sens, să prevină apariţia anumitor boli. Vreau să ajut oamenii să înţeleagă beneficiile detoxifierii şi puterea unei alimentaţii corecte de a ne schimba viaţa şi de a ne face pur şi simplu mai fericiţi“, spune Andreea Coman.

În planurile de viitor ale Andreei se numără colaborarea cu un medic nutriţionist şi cu o clinică dermatologică pentru consultaţii pe partea de diete şi nutriţie.

Vă mai recomandăm

Zmeura din Prahova ajunge în prăjiturile din tot sudul ţării. „Fructul prinţeselor“, o afacere de familie sănătoasă şi parfumată

Business de succes: un tânăr din Prahova  produce „microplante“ şi flori comestibile pentru restaurante de top şi pentru masterchefi

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite