Adolescent de 17 ani, condamnat pentru omor. Instanţa l-a obligat să plătească daune morale simbolice rudelor victimei

Adolescent de 17 ani, condamnat pentru omor. Instanţa l-a obligat să plătească daune morale simbolice rudelor victimei

Criminalul şi victima erau prieteni de hoţii FOTO Dianai Frîncu

Leonard Dorian Pîrvan (17 ani) din satul Pleaşa, comuna prahoveană Bucov, a fost condamnat la 12 ani  de închisoare fiind gasit vinovat de omor calificat. Tânărul şi-a omorât partenerul de hoţii după ce s-au certat pe pradă.

Pîrvan a fost condamnat de Tribunalul Prahova la ”internarea într-un centru de detenţie pe o perioadă de 12 ani de la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe”, conform portalului instanţelor de judecată.

Instanţa l-a obligat pe criminal  ”în solidar cu partea responsabilă civilmente Pârvan Gheorghe la plata sumei de 800 lei, reprezentând daune materiale şi 2000 lei daune morale”, conform instanţei de judecată.

Adolescentul a fost principalul suspect al unei crime care s-a petrecut în vara anului trecut în comuna Bucov. Victima, Felix Lupu (38 de ani) a fost înjughiată de mai multe ori, în zona gâtului şi a pieptului, cu un cuţit de bucătărie. Surse judiciare au precizat că cei doi bărbaţi ar fi băut împreună, astfel că pe fondul consumului excesiv de alcool ar fi izbucnit o ceartă, urmată de o încăierare şi apoi de crimă.

Leonard Dorian Pîrvan şi Felix Lupu erau prieteni buni, în ciuda diferenţei mari de vârstă. De altfel, împreună au participat la o serie de furturi din magazine de pe raza comunei Bucov. Amândoi au fost arestaţi la domiciliu, în noiembrie 2017, de Judecătoria Ploieşti, iar în aprilie 2018 au fost găsiţi vinovaţi pentru furt, respectiv complicitate la furt, dar pedepsele au fost unele mai degrabă simbolice.

 Pentru că la Leonard era minor, instanţa l-a condamnat la măsura educativă a asitării zilnice pe o durată de cinci luni, sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Prahova. În această perioadă, adolescentul avea obligaţia să urmeze un curs de pregătire şcolară sau de pregătire profesională şi  să se prezinte la serviciul de probaţiune la datele fixate de acesta.

Partenerul său de furturi şi ulterior victima sa a fost condamnat la un an şi şapte luni de închisoare cu suspendare, dar şi la 70 de zile de muncă în folosul comunităţii, fie la o şcoală din satul Pleaşa, fie la Primăria Bucov.

Practic, la data comiterii fapte, adică  13 iulie 2018, cei doi se aflau în perioada de supraveghere a autorităţilor.

Leonard Pîrvan a fost reţinut de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova şi ulterior arestat preventiv pentru 30 de zile. A fost deferit justiţiei în data de 27 iulie, iar acum a şi primit pedeapsa. Decizia Tribunalului Prahova nu este definitivă.

Leonard Pîrvan nu este singurul adolescent din Prahova arestat pentru o crimă. În toamna anului trecut, un alt liceean din comuna prahoveană Păcureţi a fost arestat după ce şi-a omorât tatăl cu mai multe lovituri de topor. Acesta a fost condamnat pe fond de Tribunalul Prahova la patru ani de închisoare cu suspendare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: