Acţiuni ale salvamontiştilor pentru recuperarea unor turişti blocaţi în Bucegi. De ce nu şi-au mai putut continua aceştia drumul şi din ce ţări provin

Acţiuni ale salvamontiştilor pentru recuperarea
unor turişti blocaţi în Bucegi. De ce nu şi-au mai putut continua aceştia drumul şi din ce ţări provin

Salvamontişti în misiune FOTO Arhiva

Salvatorii montani din staţiunea prahoveană Buşteni au plecat în misiune, sâmbătă, pentru recuperarea a două grupuri de turişti blocaţi pe munte din cauza vremii nefavorabile sau a echipamentului necorespunzător.

Ştiri pe aceeaşi temă

Intervenţiile au avut loc în două zone diferite ale Văii Jepilor, un traseu dificil cu atât mai mult cu cât la acest moment în zona înaltă a Masivului Bucegi este încă zăpadă.

Prima acţiune a salvatorilor montani s-a derulat pentru recuperarea a trei bărbaţi şi a unei femei care nu aveau echipament corespunzător şi erau îmbrăcaţi neadecvat. Din cauza epuizării, ei nu şi-au mai putut continua drumul şi au cerut ajutor salvamontiştilor.

A doua operaţiune de salvare este în derulare, în zona superioară a Văii Caraiman, unde cinci turişti germani (un băiat şi patru fete) au fost surprinşi de ninsoare şi s-au rătăcit. Salvamontiştii spun că în zonă este ninsoare puternică, iar la acest moment traseul este închis, fiind acoperit cu gheaţă şi deosebit de periculos.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările