UPDATE Accident de muncă mortal la una dintre cele mai mari companii din Prahova

UPDATE Accident de muncă
mortal la una dintre cele mai mari companii din Prahova

Muncitorul a căzut ca secerat din picioare fără ca cineva să-i mai poată acorda primul ajutor

Un bărbat în vârstă de 44 de ani, angajat la una dintre cele mai mari companii din Prahova, a fost găsit mort la locul de muncă. Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a deschis o anchetă.

Accidentul s-a petrecut în data de 6 iunie, în jurul orelor 14.00, la SC Yazaki România, companie din industria componentelor auto. Potrivit unor surse, muncitorului i s-a făcut rău şi a căzut ca secerat la pământ. Medicii legişti au stabilit drept cauză a decesului, stop cardiorespirator.

Potrivit Biroului de Presă al IJP Prahova, accidentul nu a fost anunţat la Poliţie. Tragicul eveniment a fost însă confirmat de ITM Prahova care face acum cercetări specifice.

Ce spune compania despre accidentul de muncă

Conform unui comunicat de presă, reprezentanţii companiei unde s-a produs accidentul de muncă, urmat de decesul unui muncitor, susţin că bărbatul a acuzat o stare de rău, urmată de leşin. S-a solicitat intervenţia unui echipaj de la Ambulanţă, iar bărbatul a fost transportat la Spitalul Judeţean din Ploieşti.

”Yazaki a urmat protocoalele şi procedurile corespunzătoare de sănătate şi securitate în muncă pentru a oferi asistenţă medicală la faţa locului angajatului nostru, care a leşinat în timpul schimbului 1, cand îţi îndeplinea activităţile obişnuite postului de lucru.

După instalarea starii de leşin, angajatului nostru i s-a acordat imediat asistenţa medicală de catre personalul abilitat din cadrul Cabinetului Medical din incinta fabricii. Simultan, a fost chemată ambulanţa, care a sosit în aproximativ 15 minute. În tot acest timp, personalul medical a efectuat toate protocoalele medicale impuse de acest caz. Angajatul nostru a fost apoi transportat de ambulanţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă într-un interval de aproximativ 10 minute.

Echipa de management a fabricii alaturi de personalul medical din incinta Yazaki Ploieşti a depus tot efortul în această situaţie pentru  a oferi angajatului nostru cea mai bună ingrijire.

Yazaki cooperează pe deplin cu autorităţile locale, oferindu-le tot suportul solicitat pe durata acestei investigaţii. Întrucât aceasta este o investigaţie în curs şi pentru a proteja confidenţialitatea angajatului nostru, nu putem furniza informaţii suplimentare despre acest incident”, se arată în comunicatul de presă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: