UPDATE Codul galben de ninsori a fost prelungit până sâmbătă seară, în Prahova

UPDATE Codul galben de ninsori a fost prelungit până sâmbătă seară, în Prahova

Meteorologii au prognozat ninsori în Prahova până sâmbătă la ora 14.00. FOTO meteoromania.ro

Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit codul galben de ninsori abundente, intensificări ale vântului şi viscol până sâmbătă seară, la ora 20.00

Ştiri pe aceeaşi temă

26 ianuarie, ora 12.00

Sudul judeţului Prahova ar fi trebuit să iasă sâmbătă, la ora 14.00, de sub avertizarea de cod galben. Cu toate acestea, ANMH a decis prelungirea codului până sâmbătă, la ora 20.00, când sunt aşteptate ninsori abundente, intensificări ale vântului şi viscol.

Astfel, pe parcursul zilei de sâmbătă în Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Olteniei şi a Moldovei va ninge, local abundent şi se va depunde strat de zăpadă consistent. Vântul va prezenta intensificări susţinute, cu viteze de 55-65 km/h şi izolat rafale de peste 70 km/h, viscolind şi spulberând zăpada.

25 ianuarie

ORA 17.00

Prima atenţionare de cod galben, emisă vineri după-amiază, afectează sudul judeţului Prahova şi are în vedere intensificări de vânt. Valabilitatea codului este de vineri seară, de la ora 20.00, până sâmbătă dimineaţă, la ora 4.00.

În intervalul menţionat, în sudul Moldovei şi în cea mai mare parte a Munteniei, vântul va prezenta intensificări susţinute, depăşind la rafală 65-70 km/h.

Al doilea cod galben intră în vigoare de sâmbătă dimineaţă, de la ora 4.00 şi are incidenţă în întreg judeţul Prahova până la ora 14.00, când va fi semnalată ninsoare local viscolită.

Astfel, în prima parte a zilei de sâmbăta va ninge în sudul şi sud-estul ţării, iar vântul va depăşi la rafală 40-50 km/h în Oltenia şi Dobrogea şi 55-70 km/hîn Muntenia şi sudul Moldovei viscolind ninsoarea.

ORA 10.35

Potrivit informaţiilor furnizate de Poliţia Prahova, circulaţia pe drumurile din judeţ se desfăşoară în condiţii de iarnă.

Ninge în întreg judeţul, iar drumarii intervin cu utilaje. Deocamdată, nu sunt probleme în trafic.

Având în vedere avertizarea cod portocaliu şi atenţionările cod galben de viscol şi ninsori, emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, poliţiştii rutieri le recomandă şoferilor să nu pornească la drum dacă nu este absolut necesar.

În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, autovehiculul trebuie echipat cu tot ceea ce este necesar pentru circulaţia în condiţii de iarnă.

ORA 08.50

Codul galben vizează şi nordul judeţului Prahova.

În sudul şi centrul Moldovei va ninge şi se va depune strat consistent de zăpadă, iar vântul va avea intensificări care vor depăşi la rafală 70 km/h şi va fi viscol ce va determina reducerea vizibilităţii sub 50 m.

În judeţele Vrancea, Bacău, nordul judeţului Galaţi şi în zona de munte a judeţului Buzău ninsoarea va fi mai puternică în prima parte a intervalului, apoi va slăbi în intensitate, dar vântul va continua să bată cu putere viscolind şi troienind zăpada.

După ora 14.00, Prahova iese de sub incidenţa avertizărilor meteo de ninsori şi vânt puternic.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările