Şoferiţă prinsă băută la volan de două ori într-o lună, lăsată în libertate. La ultima ispravă a lovit două maşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeia care a produs accidentul, băută fiind, avea permisul suspendat pentru fapte similare FOTO Poliţia Română
Femeia care a produs accidentul, băută fiind, avea permisul suspendat pentru fapte similare FOTO Poliţia Română

Luiza T., în vârstă de 43 de ani, din Câmpina, a fost lăsată în libertate de procurori deşi femeia a fost prinsă de două ori băută la volan în decurs de doar 20 de zile. La ultima ispravă, şoferiţa a lovit două maşini parcate. Avea o alcoolemie de 0,70 mg/l şi permisul suspendat.

Accidentul provocat de Luiza T. a avut loc duminică, 25 iunie 2022, în jurul orelor 23.00, pe strada Henry Coandă din Câmpina. Femeia băută a pierdut controlul volanului şi a lovit două dintre maşinile parcate pe marginea străzii. Accidentul s-a soldat doar cu pagube materiale.

”Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, constatând faptul că o femeie în vârstă de 43 de ani, din municipiul Câmpina, în timp se afla la volanul unui autoturism, ar fi acroşat două autoturisme parcate în momentul în care efectua o manevra de mers înapoi, ulterior continuându-şi deplasarea”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Prahova.

La scurt timp, poliţiştii au depistat şoferiţa pe o stradă din municipiu, fiind testată cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, aceasta a fost condusă la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date a reieşit faptul că femeia figurează ca având permisul de conducere suspendat. La începutul lunii iunie, Luiza T. fusese prinsă în trafic conducând sub influenţa băuturilor alcoolice. Femeia a refuzat atunci să fie testată cu alcooltestul, astfel că a fost condusă la o unitate medicală, unde ulterior, în prezenţa unui medic a refuzat şi recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcolemiei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice de sânge. Atunci a fost lăsată în libertate.

Poliţiştii din Câmpina au reţinut-o pentru 24 de ore după accidentul de duminică, însă procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina a decis să o lase în libertate, dispunând doar măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere  şi conducere sub influenţa alcoolului.

Vă recomandăm şi:

Bătrân spulberat de o maşină. Şoferul şi proprietarul maşinii erau aproape în comă alcoolică. Niciunul nu a fost arestat

Deputat PNL: „Alcoolemia admisă la nivelul ţărilor europene este de 0,05 la mie, în România este 0.08 la mie. Trebuie să modificăm legislaţia”

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite