Începe festivalul Sinaia Forever. Poţi participa doar dacă ai mască, vaccin sau test negativ. Programul integral şi lista vedetelor invitate

Începe
festivalul Sinaia Forever. Poţi participa doar dacă ai mască, vaccin sau test negativ.
Programul integral şi lista vedetelor invitate

Festivalul Sinaia Forever 2021 va avea loc în perioada 1-2 octombrie FOTO Primăria Sinaia

După o pauză de un an, impusă de pandemia de coronavirus, se organizează din nou Festivalul Sinaia, ajuns la cea a XXVI-a ediţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Este o ”ediţie limitată” după cum au explicat orgaizatorii, la care vor avea acces doar personele vaccinate, cele care au un test negativ sau cele care au făcut boala în ultimele 180 de zile.

”Anul acesta dorim să aducem participanţilor  trei zile de veselie şi bucurii, trei zile în care masca să fie un prilej de amuzament dar şi de prevenţie. Pentru a respecta regulile de distanţare şi protecţie sanitară, concertele si celelalte activităţi vor fi împărţite în şase zone amplasate în centrul oraşului.

 Astfel, pe b-dul Carol I vom avea puncte de interes în faţa hotelului Bulevard, la Primărie, lângă hotelul Montana şi esplanada de la intrarea în parcul Dimitrie Ghica. Parcul va deveni un imens loc de joacă interactiv pentru toate vârstele, cu activităţi distractive,  ştiinţifice, istorice şi recreative. În faţa Casinoului se vor desfăşura recitaluri şi demonstraţii de dans. Trei zile de excepţie, în care ne vom putea bucura de peste 50 activităţi live şi 15 reprezentaţii de dans şi teatru cu statui vivante” se arată în comunicatul de presă al Primăriei Sinaia.

Parada de deschidere care va începe vineri la ora 19.00 şi va traversa centrul oraşului. Oficialii şi participanţii la Festival vor da startul distracţiei. Teatrul Masca şi costumele lor impresionante, Trupa Barbarossa cu ritmurile lor infernale, Crispus – îmblânzitorii focului dar şi Compania de dans The Sky vor completa tabloul, a precizat sursa citată. După lăsarea întunericului, în fiecare seară, vor fi focuri de artificii, jocuri de lumini şi proiecţii de lasere.

Producatorii locali  vor avea un spaţiu dedicat lor, pus la dispoziţie gratuit de către Primărie, unde vor putea prezenta şi comercializa produsele realizate în Sinaia. De asemenea vor exista târguri diverse, de la mâncare şi  produse bio sau hand-made.

În perioada festivalului, 1-3 octombrie, vor fi impuse o serie de restricţii de circulaţie şoferilor care tranzitează Valea Prahovei spre sau dinspre Braşov.

Date tehnice

  • Traficul restricţionat: Atât localnicii cât şi  turiştii, trebuie să ştie că în timpul evenimentului accesul auto va fi restricţionat pe B-dul Carol I de la intersecţia cu B-dul Republicii până la intersecţia cu B-dul Ferdinand, dar şi pe str. Octavian Goga, de miercuri 29 oct. ora 08.00 până duminică 03 oct. ora 22.00. (Accesul auto se va face pe rute alternative care vor fi semnalizate corespunzător, atât la intrarea cât şi la ieşirea din localitate)
  • De asemenea trebuie evitate zonele unde vor fi amplasate materialele pirotehnice  pentru artificii, zone care vor fi împrejmuite şi semnalizate corespunzător
  • În timpul paradei care se va desfăşura vineri pe B-dul Carol I, cu începere de la ora 19.00, coloana oficiala va fi însoţită de efective de jandarmi, poliţia staţiunii şi cea locală, organizatori, iar spectatorii sunt sfătuiţi să respecte indicaţiile acestora
  • Toate activităţile se vor desfăşura în aer liber

 

Măsuri de prevenţie şi distanţare

În spaţiile delimitate vor putea participa doar persoanele care:

Prezintă certificat de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore;

prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore;

se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2;

Purtarea măştii rămâne obligatorie chiar dacă spectacolul este în aer liber;

La intrarea în spaţiile delimitate vor exista dozatoare cu dezinfectant

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările