Începe procesul fostului şef al Poliţiei Mizil, acuzat că cerea favoruri sexuale de la prostituate minore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Prahova a decis că rechizitoriul procurorilor DIICOT în cazul comisarului Marius Rotaru, fost comandant al Poliţiei Mizil, este corect realizat şi a decis începerea judecăţii pe fond.

 Rotaru a fost deferit justiţiei în iunie 2018, dar timp de doi ani dosarul său a fost studiat în cameră preliminară.

Fostul comandant al Poliţiei Mizil este acuzat de folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual şi favorizarea făptuitorului.

Soluţia pe scurt:

”…dispune începerea judecăţii privind pe inculpaţii: Rotaru Marius Nicusor, pentru savarsirea infractiunilor de: - folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual prevăzută de art. 299 alin. 1 C.p. - favorizarea făptuitorului prevăzută de art. 269 alin. 1 C.p. - favorizarea făptuitorului prevăzută de art. 269 alin. 1 C.p. - favorizarea făptuitorului prevăzută de art. 269 alin. 1 C.p. - favorizarea făptuitorului”, potrivit portalului instanţelor de judecată.

Conform unui comunicat remis presei de Direcţia Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) fostul comandant al Poliţiei Mizil este acuzată că ”a pretins favoruri sexuale din partea unei minore  în scopul de a îndeplini un act privitor la atribuţiile sale de serviciu, respectiv de a da curs plângerii formulată de mătuşa minorei, împreună cu aceasta, în sensul recuperării unor bunuri rămase în posesia membrilor unei familii din localitatea Mizil”, se arată în comunicat.

De asemenea, Marius Rotaru ”a favorizat membrii unui grup infracţional prin lipsa acţiunii conferite de atribuţiile de serviciu şi nesesizarea organelor competente atunci când faptele săvârşite erau de competenţa altor organe judiciare, ajutându-i astfel pe suspecţi să scape de tragerea la răspundere penală pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat”.

Rotaru a fost arestat preventiv în septembrie 2016, în urma unor percheziţii care au avut loc sub coordonarea DIICOT Ploieşti, într-un dosar de proxenetism, alături de alte patru persoane. Celelalte patru persoane au fost condamnate definitiv, între timp, de Curtea de Apel Ploieşti, la pedepse cu închisoare cu executare. 

Victimele reţelei de proxeneţi Mizil, printre care şi miniore, erau ameninţate şi păzite în permanenţă. Erau conduse la domiciliul clienţilor sau în stradă chiar de către unul dintre proxeneţi, astfel că era imposibil să scape de vigilenţa acestora.

 În noiembrie 2015, una dintre fete a reuşit să scape din apartamentul unde era amenajat bordelul clandestin, sărind pe geam. Fata s-a dus la Poliţie şi a cerut ajutorul şefului de post, dar fără niciun rezultat.

Conform procurorilor, Marius Nicuşor Rotaru, şeful Poliţiei Mizil pe atunci, n-a sesizat serviciul competent din cadrul Poliţiei Române abilitat să ancheteze astfel de cazuri, permiţând traficanţilor să-şi continue activitatea.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite