În ce zone din Prahova se poate circula liber, fără a mai avea nevoie de declaraţia pe propria răspundere

În ce zone din Prahova se poate circula liber, fără a mai avea nevoie de declaraţia pe propria răspundere

DN1 Prahova

Prahova: In ce zone se poate circula fara declaratie/adeverinta/legitimatie, după o hotărâre adoptată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Prefectura a extrins vineri zona

UPDATE: Prefectura Prahova a nunţat vineri 22 mai modificări ale zonei Câmpina.  Localităţile le aveţi menţionate în foto. Hotărârea va fi dezbătută şi votata în cadrul unei şedinţe extraordinare a CJSU de vineri, 22 mai 2020.

Pentru a veni în întâmpinarea cetăţenilor şi în conformitate cu Hotărârea de Guvern privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, dar şi a recomandărilor formulate de Grupul de Comunicare Strategică din subordinea Guvernului, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a propus ca în această perioadă să fie considerate ca făcând parte din zone metropolitane cele două municipii ale judeţului şi o serie de localităţi, după cum urmează:

1. PLOIEŞTI şi localităţile: Albeşti-Paleologu, Ariceştii Rahtivani, Balta Doamnei, Băicoi, Bălteşti, Băneşti, Bărcăneşti, Berceni, Blejoi, Boldeşti-Scăeni, Brazi, Bucov, Ceptura, Cocorăştii Colţ, Cocorăştii Mislii, Colceag, Cosminele, Drăgăneşti, Dumbrava, Dumbrăveşti, Fântânele, Filipeştii de Pădure, Filipeştii de Târg, Floreşti, Gherghiţa, Gorgota, Gornet, Gornet-Cricov, Gura Vitioarei, Iordăcheanu, Lipăneşti, Măgurele, Măgureni, Măneşti, Olari, Păuleşti, Plopeni, Plopu, Podenii Noi, Poienarii Burchii, Puchenii Mari, Râfov, Scorţeni, Şirna, Târgşoru Vechi, Telega, Tinosu, Tomşani, Urlaţi, Valea Călugărească, Vălenii de Munte, Vărbilău, Vâlcăneşti.

2. CÂMPINA şi localităţile: Băneşti, Breaza, Brebu, Cornu, Poiana Câmpina, Proviţa de Jos, Proviţa de Sus, Şotrile, Telega, Valea Doftanei.

Întrucât sunt cuprinşi în ambele zone, locuitorii din Băneşti şi Telega vor putea circula fără declaraţie pe proprie răspundere/adeverinţă eliberată de angajator/legitimaţie de serviciu în ambele arii menţionate mai sus.

Prahovenii care au domiciliu în zonele de mai sus pot circula, PE DURATA STĂRII ALERTĂ, fără a mai avea la ieşirea din localitate declaraţie pe proprie răspundere/adeverinţă eliberată de angajator/legitimaţie de serviciu. Dacă cei cu domiciliu în „zona Câmpina“ sunt nevoiţi să ajungă în „zona Ploieşti“ (sau invers), atunci trebuie să aibă unul dintre documentele care să le justifice deplasarea.

Pentru prahovenii din localităţile care nu sunt amintite mai sus, rămâne valabilă obligativitatea de a avea asupra lor, după caz, declaraţie pe proprie răspundere sau adeverinţă eliberată de angajator sau legitimaţie de serviciu atunci când părăsesc oraşul/comuna unde-şi au domiciliu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: