7 licee, 26 de şcoli primare şi 14 grădiniţe din Prahova încep anul şcolar fără autorizaţie de securitate la incendiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
47 de unităţi de învăţământ încep noul an şcolar fără autorizaţie de securitate la incendiu FOTO Arhivă
47 de unităţi de învăţământ încep noul an şcolar fără autorizaţie de securitate la incendiu FOTO Arhivă

Din evidenţele actuale, la nivelul judeţului Prahova funcţionează fără a deţine autorizaţie de securitate la incendiu un număr de 47 clădiri cu destinaţia de unităţi de învăţământ, potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Potrivit sursei citate, vor începe noul an şcolar fără autorizaţie de securitate la incendiu 7 licee (internat, săli de sport, corpuri de clădiri şi clădirea şcolii), 26 şcoli primare şi gimnaziale (săli de sport, corpuri de clădiri, dar şi entitatea în ansamblu) şi 14 grădiniţe.

”Totodată, din cele 834 de clădiri cu destinaţia de unităţi de învăţământ, 140 au obţinut autorizaţia de securitate la incendiu, 47 nu deţin acest act administrativ, alte 647 nu fac obiectul obţinerii autorizaţiei”, potrivit ISU Prahova.

În perioada 2020 până în prezent s-au înregistrat 52 solicitări de emitere a avizului  de securitate la incendiu şi 8 solicitări de emitere a autorizaţiei de securitate la incendiu.

Dintre acestea au fost emise 36 avize (17 la grădiniţe, 15 la şcoli, 4 la universitate) şi 6 autorizaţii de securitate la incendiu (3 la şcoli şi 3 la grădiniţe), alte 16 avize şi 2 autorizaţii au fost respinse.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite