30.000 de turişti, în minivacanţa de Rusalii, pe Valea Prahovei. Cozi uriaşe pe DN1, dar şi la telecabina de la Buşteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cel puţin două ore se aşteaptă la coada pentru a urca cu telecabina la Babele  FOTO Diana Frîncuu
Cel puţin două ore se aşteaptă la coada pentru a urca cu telecabina la Babele  FOTO Diana Frîncuu

Staţiunile de pe Valea Prahovei, în special Sinaia şi Buşteni, au rămas în topul preferinţelor turiştilor care au ales să deschidă sezonul estival. În acest weekend prelungit, gradul de ocupare al unităţilor de cazare din zona montană este de 80 la sută, anunţă Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova.

Încă de joi după-amiază traficul de DN1 s-a aglomerat excesiv de mult, astfel că se circula bară la bară, pe ambele benzi de mers, încă din dreptul localităţii Cornu, iar coloana de maşini se întindea practic până la ieşire din Azuga către Predeal.

Şoferii care s-au încumetat să plece de acasă au spus că au făcut chiar şi patru ore din Ploieşti şi până în Sinaia sau Buşteni, drum care se face în mai puţin de o oră, în condiţii de trafic normal.

Aglomerat este şi în staţiuni, pentru că turiştii care au scăpat din coşmarul de pe DN1 s-au mutat la o altă coadă, în faţa telecabinei din Buşteni pentru a ajunge la principalele atracţii turistice de pe Platoul Bucegi unde se află Sfinxul, Babele şi Monumentul Eroilor Neamului, cunoscută drept Crucea de pe Caraiman.

telecabina buşteni foto diana frincu

Aglomeraţia de pe DN1 s-a mutat în faţa Telecabinei din Buşteni  FOTO Diana Frîncu

Pentru un drum cu telecabina care nu durează mai mult de un sfert de oră, oamenii au stat la coadă cu orele, dar toţi spuneau că efortul merită pentru că altfel nu ar avea timpul necesar sau antrenament să urce pe jos pe traseul turistic.

Conform Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova, preţurile la unităţile de cazare din zona staţiunilor miontane nu sunt deloc mici, pornesc de la 484 lei/persoană pentru 4 nopţi de cazare cu mic dejun inclus şi cina barbeque la o pensiune de 3 stele, şi pot ajunge până la 1000 de lei/persoana-4 nopţi de cazare, cu mic dejun inclus la un hotel de 4 stele.

dn1 aglomeraţie foto diana frincu

Coloana de maşini pe DN1 spre munte începe din dreptul localităţii Cornu   FOTO Diana Frîncu

Valorile de trafic ridicat pe DN1 se aşteaptă să rămână la un nivel constant inclusiv sâmbătă, iar începând de luni, aglomeraţia se va muta, ca de obicei, pe sensul de coborâre, Braşov – Bucureşti.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite