14 urşi care au coborât în zonele turistice de pe Valea Prahovei, alungaţi în pădure de jandarmi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Urs în Azuga FOTO Facebook
Urs în Azuga FOTO Facebook

Zonele turistice din Sinaia şi Azuga au fost invadate de urşi. Doar în acest weekend jandarmii montani au fost solicitaţi să intervină de şase ori pentru a alunga animalele sălbatice spre zonele împădurite.

Nu mai puţin de 14 urşi au îndepărtaţi de către echipele de jandarmi din zona cotei 1400 din Sinaia şi din zona Azuga-Gârbova, anunţă Inspectoratul Judeţean de Urgenţă Prahova, într-un comunicat de presă.

”În urma sesizărilor cu privire la prezenţa urşilor în zonele locuite sau cele frecventate de turişti, jandarmii au participat la 6 intervenţii pentru îndepărtarea spre zona forestieră a  unui număr de 14 urşi”, se arată în documentul citat.

În ultima săptămână, peste 900 de jandarmi prahoveni au acţionat zilnic şi au desfăşurat 616 misiuni pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică atât independent cât şi în cooperare cu lucrători din cadrul Poliţiei Naţionale.

 În urma misiunilor, jandarmii au constatat 17  fapte pentru care au întocmit acte de sesizare a organelor de urmărire penală, şi au aplicat 325 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 64.350 lei, dintre care 163 au fost avertismente.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite