13 ani de închisoare pentru un bărbat acuzat că a lovit intenţionat cu maşina un poliţist aflat în timpul serviciului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Simion, în ziua în care a fost arestat preventiv FOTO captură ştirileprotv.ro
Ionuţ Simion, în ziua în care a fost arestat preventiv FOTO captură ştirileprotv.ro

Un tânăr din Prahova, acuzat că a lovit intenţionat cu maşina un poliţist aflat în timpul serviciului, a fost condamnat la închisoare cu executare. Bărbatul a fost găsit vinovat tentativă de omor, ultraj şi conducere fără permis.

Ionuţ Simion (30 de ani) din comuna prahoveană Lipăneşti a fost condamnat la 13 ani şi două luni de închisoare, fiind găsit vinovat de tentativă de omor, ultraj şi conducere fără permis. 

În plus, prahoveanul trebuie să plătească şi 20.000 de lei daune materiale către poliţistul pe care l-a lovit.

Bărbatul a fost acuzat că a încercat să omoare un agent de circulaţie care l-a oprit pentru un control de rutină. Ionuţ Simion a refuzat să oprească la semnul echipajului de la Rutieră, a lovit poliţistul cu maşina şi a fugit de la locul accidentului.

Fapta s-a petrecut în data de 3 iunie 2017, în jurul orelor 19.00, pe DJ 217 din satul Zamfira, comuna prahoveană Lipăneşti. Un echipaj de la Poliţia Rutieră, aflat în misiune, a tras pe dreapta un autoturism condus de Ionuţ Simion. Bărbatul nu avea permis de conducere, astfel că a încercat să scape fără să fie sancţionat şi a demarat în trombă. Şi-a continuat drumul chiar şi când unul dintre agenţi a sărit în faţa autoturismului şi s-a urcat pe capotă. Simion a făcut mai multe manevre până ce poliţistul a căzut, apoi a fugit de la locul faptei.

În urma acestui incident, poliţistul a ajuns la spital unde a rămas internat două zile. În cauză a fost întocmit dosar penal pe numele şoferului fugar sub acuzaţiile de conducere fără permis, fugă de la locul accidentului şi ultraj prin lovire. Iniţial cauza a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploeşti, iar procurorii au decis să emită mandat de arestare în lipsă pe numele infractorului. Individul a fost prins miercuri, 21 iunie, la ora 4.00 dimineaţa, după două săptămâni de căutări. Dormea în casa unor prieteni. În urma cercetărilor, procurorii au decis să schimbe încadrarea juridică în ultraj prin tentativă de omor, iar cauza a ajuns acum la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

Tânărul din Lipăneşti a fost deferit justiţiei pe 17 iulie 2017, iar acum a fost condamnat de Tribunalul Prahova la 13 ani şi 2 luni de închisoare. În plus, acestuia instanţa i-a interzis să conducă o maşină timp de 5 ani de la momentul în care va ieşi din spatele gratiilor. Sentinţa dată de Tribunalul Prahova nu este definitivă.

O faptă similară s-a petrecut în luna ianuarie 2019 în Ploieşti. Atunci o poliţistă de la Poliţia Locală a fost acroşată cu maşina de un şofer tras pe dreapta pentru control, care a şi fugit ulterior de la locul faptei. Bărbatul a fost identificat şi prins ulterior de poliţişti, dar procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti l-au plasat în control judiciar, fără să mai ceară instaneţi o măsură preventivă mai dură, fie arest la domiciliu, fie arest preventiv.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite