Zi de sărbătoare pentru salvatorii de vieţi din sistemul naţional de urgenţă: opt ani de la înfiinţarea DSU VIDEO

Zi de sărbătoare pentru salvatorii de vieţi din sistemul naţional de urgenţă: opt ani de la înfiinţarea DSU VIDEO

Foto Facebook DSU

De opt ani, pe 29 ianuarie este celebrată ziua înfiinţării Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, o echipă complexă, dedicată salvării de vieţi.

 
De la începutul pandemiei, s-a pronunţat mai des ca niciodată DSU. Sunt iniţialele Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, o structură operaţională fără personalitate juridică a M.A.I, cu atribuţii de coordonare, cu caracter permanent, la nivel naţional, a activităţilor de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă, asigurarea şi coordonarea resurselor umane, materiale, financiare şi de altă natură necesare restabilirii stării de normalitate, inclusiv primul ajutor calificat şi asistenţa medicală de urgenţă în cadrul unităţilor şi compartimentelor de primire a urgenţelor (UPU/CPU) înfiinţată în urmă cu opt ani.
 
„Domeniul complex al situaţiilor de urgenţă a căpătat în timp noi valenţe, noi îndatoriri pentru salvatori, noi forme şi modalităţi adaptate de răspuns în faţa dezastrelor. Mai mult, diversitatea acestora şi impactul lor asupra comunităţilor nu ne obligă decât să ne ducem mai departe un obiectiv principal, care datează încă de la înfiinţare şi anume, formarea şi perfecţionarea continuă a managementului integrat al situaţiilor de urgenţă. Aceasta este baza care conduce treptat, la  eficientizarea calităţii răspunsului în situaţii de urgenţă", se arată într-un mesaj al DSU, postat sâmbătă, pe Facebook.

Raed Arafat: "Mulţumesc pentru munca depusă în serviciul populaţiei" 

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Dr. Raed Arafat, le-a mulţumit sâmbătă salvatorilor de vieţi.
 
"Vă promitem ca vom fi mereu pregătiţi să venim în sprijinul celor care au nevoie! La mulţi ani DSU!
La mulţi ani tuturor celor care activaţi în structurile coordonate de DSU, şi mulţumesc pentru munca depusă în serviciul populaţiei!", a mai transmis şeful DSU.
 
Cele mai importante realizări ale DSU, acţiuni care nu ar fi putut fi îndeplinite fără sprijinul permanent al structurilor aflate în coordonare, au fost prezentate sâmbătă, într-un material video:
 

Ce face DSU

Departamentul asigură secretariatul tehnic pentru Comisia Interministerială pentru suport tehnic (CIMST), care se organizează şi funcţionează ca organism interministerial, în scopul coordonării activităţilor privind organizarea, funcţionarea şi finanţarea Sistemului naţional de asistenţă medicală de urgenţă şi de prim ajutor calificat, precum şi a serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă.

DSU coordonează operaţional serviciile de ambulanţă judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti, UPU/CPU, precum şi serviciile publice Salvamont şi monitorizează activitatea operativă a structurilor pe care le are în coordonare. Condiţiile tehnice şi organizatorice privind coordonarea operaţională a serviciilor publice Salvamont se efectuează în baza protocoalelor încheiate între inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă şi autorităţile administraţiei publice locale care au constituite astfel de servicii, avizate de către Departament.

"Astăzi, putem spune că am reuşit în timp să formăm o echipă complexă, dedicată salvării de vieţi,  să evoluăm şi să ne poziţionăm la un nivel înalt, alături de celelalte servicii de urgenţă din plan internaţional, în ceea ce priveşte calitatea răspunsului în situaţii de urgenţă. La mulţi ani, dragi colegi!", se mai arată în mesajul DSU.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările