Visul unui tânăr instituţionalizat, medaliat cu aur la Lupte: „Să profesez ca agent de securitate la Penitenciar”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Sandu (centru). Foto: DGASPC Argeş
Ionuţ Sandu (centru). Foto: DGASPC Argeş

Ionuţ, un tânăr cu care soarta n-a fost prea generoasă, a urcat pe prima treaptă a podiumului la întrecerile Cupei României, competiţie organizată recent la Putna de Federaţia Română de Lupte libere. Puştiul, pasionat şi de artă, a ajuns la vârsta majoratului şi şi-a făcut planuri de viaţă.


Ionuţ Sandu a obţinut medalia de aur la categoria 67 kg.

"Ambiţia i-a fost cel mai bun prieten"

Tânărul, instituţionalizat în cadrul Centrului de Tip Familial Găvana din Piteşti, are o poveste tristă.

"Drumul lui Ionuţ a început la CSCD Rucăr. În anul 2014, cu tolba sufletului încărcată cu multe vise şi speranţe ce păreau de neatins, Ionuţ a ajuns la CTF Găvana Piteşti. Pe lângă oamenii dragi din centru, ambiţia i-a fost cel mai bun prieten", precizează Cornelia Mandu, purtător de cuvânt DGASPC Argeş.

"Vreau să merg la facultate, specializarea Kinetoterapie"

Ionuţ a împlinit recent 18 ani şi îşi face planuri de viaţă. Trecutul, munca, perseverenţa, seriozitatea şi pasiunea pentru sport sunt calităţile care îl fac să prindă aripi şi să viseze tot mai departe.

"După terminarea Liceului cu Program Sportiv, vreau să merg la facultate, specializarea Kinetoterapie. În acelaşi timp, îmi doresc să am jobul meu şi, cu ajutorul lui Dumnezeu, sper să profesez ca agent de securitate la Penitenciar", spune Ionuţ.

De luptele greco-romane s-a apucat în urmă cu şase ani, la îndrumarea Mihaelei Dragu, asistent social în cadrul D.G.A.S.P.C Argeş, care l-a susţinut îndeaproape.
 

"Chiar dacă am practicat şi fotbalul şi aveam şi înclinaţii artistice, luptele greco-romane m-au fascinat şi cred că mi s-au potrivit cel mai bine. Aşa m-am regăsit, m-am simţit şi mă simt împlinit. Bineînţeles, am avut noroc de oameni care au crezut în mine. Dacă datorită doamnei Mihaela Dragu, am păşit prima dată în sala de lupte, nu voi putea uita niciodată pe antrenorul meu, Ovidiu Croitor, care pe lângă maestru, mi-a fost ca un părinte. Rezultatele de care azi mă bucur, i se datorează şi îi mulţumesc pentru tot sprijinul, pe această cale", mai spune Ionuţ.

"Nu voi uita niciodată unde, când şi cu cine am luptat"

Ca o dovadă a faptului că tot ce trăieşte nu e vis, ci realitate, stau mărturie medaliile din camera sa.

"Fiecare medalie are povestea ei. Ştiu câtă muncă individuală şi de echipă este în spatele fiecăreia. Nu voi uita niciodată unde, când şi cu cine am luptat pentru a o câştiga pe fiecare în parte", spune Ionuţ, cu emoţie şi mândrie.
 

Ionuţ Sandu are titluri multiple, de la campion naţional la copii, la campion naţional, la juniori. De la titluri "mărunte", aşa cum le spune el, la titlul de campion internaţional la categoria copii.
 

A câştigat, de asemenea, titluri naţionale şi internaţionale la individual, dar şi titluri de echipă, alături de colegii săi de la Clubul Sportiv Municipal Piteşti, la care activează.

"Ionuţ e dovada vie că nimic nu îţi poate frânge aripile, atunci când îţi doreşti cu adevărat să îţi împlineşti menirea. El e unul din tinerii minunaţi cu care D.G.A.S.P.C Argeş se mândreşte", mai spune Cornelia Mandu. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Elena Lasconi explică de ce echipa de fotbal a Academiei Muscelul Câmpulung e pe butuci: “Peştele de la cap se împute”

Povestea bunicului care nu ratează niciun vaccin: „Vrea să mai trăiască. Are un cancer, sondă urinară şi alte afecţiuni” 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite