VIOLENŢĂ Bătaie în clasă şi în faţa fostului Liceu de Chimie

VIOLENŢĂ Bătaie în clasă şi în faţa fostului Liceu de Chimie

Colegii care au fost martori la scandal s-au prezentat la secţia de Poliţie

Trei elevi de la Colegiul Tehnic „Costin D. Neniţescu” sunt cercetaţi penal după ce au iscat un adevărat scandal în unitatea de învăţământ. Totul a pornit de la o fată, care i-a spus colegului său care învaţă dimineaţa, în aceeaşi clasă, că lasă mizerie în bancă. Tânărul a lovit-o pe aceasta, după care fata nu a apelat la conducerea şcolii sau la poliţie, ci la un prieten care s-o răzbune.

Ştiri pe aceeaşi temă

Violenţa în şcolile din Argeş nu mai are limite. La nici două săptămâni după ce un copil de la o şcoală generală din comuna Albota a fost la un pas de a rămâne fără un testicul în urma unei încăierări cu un coleg, un alt caz asemănător şochează. De data aceasta protagonişti sunt elevi de liceu de la Colegiul Tehnic “Costin D. Neniţescu”, din cartierul piteştean Prundu.

Tot scandalul a început vinerea trecută, când Cristina Papa, elevă în clasa a XI-a, i-a reproşat colegului său mai mare, Alin Pan, care învaţă dimineaţa în aceeaşi sală de clasă, că lasă mizerie în bancă. Iritat de reproşurile tinerei, băiatul a început să o injure, după cum spun martorii.

Bătaie ca-n filme la intrarea în liceu

„În clasa în care facem noi orele învaţă dimineaţa alţi elevi, de la anii mai mari. Ei lasă întotdeauna mizerie în bănci. Cristina i-a spus asta lui Alin Pan, care a fost foarte agresiv, a înjurat-o, iar colega noastră a plecat, pentru că nu suporta vocabularul”, au povestit ieri, la Secţia 2 de Poliţie colegii fetei. După acest incident, tânăra a ieşit din liceu şi, la poartă s-a întâlnit cu un prieten care a întrebat-o de ce e supărată, spun martorii. După ce Cristina i-a povestit totul colegului, acesta s-ar fi luat de Alin Pan şi i-ar fi spus să-i ceară scuze fetei.

Luni, ea a fost urmărită de colegul supărat şi, chiar în sala de clasă, a fost bruscată şi bătută de către acesta, de faţă cu colegii ei. Cu nasul spart şi furioasă la culme, tânăra a apelat la un coleg din acelaşi liceu, Alexandru Matei care s-o răzbune. Zis şi făcut! În aceaşi zi, la intrarea în liceu cei doi tineri s-au luat la bătaie, între ei intervenind şi alţi colegi care au împărţit pumni şi picioare. În urma altercaţiei, Alexandru Matei s-a ales cu mâna ruptă.

Elevii riscă puşcăria

Ieri, cei trei liceeni, împreună cu celelalte persoane implicate şi cu martorii s-au prezentat la Secţia 2 de Poliţie din Piteşti. Pe numele lui Alexandru Matei, al lui Alin Pan şi al unui alt coleg care a sărit la bătaie, toţi având 18 ani, a fost întocmit dosar de cercetare penală, ei riscând pedeapsa cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani.

“Poliţiştii desfăşoară cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală. În cazul în care la finalizarea cercetărilor cineva este găsit vinovat, riscă între 6 luni şi 5 ani de închisoare, însă există şi posibilitatea ca, pînă la urmă, părţile să se împace, acest lucru presupunând înlăturarea răspunderii penale“, ne-a declarat comisarul şef Dănuţ Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş.

Conducerea liceului urmează să ia o măsură împotriva tuturor elevilor implicaţi în  acest scandal.

“Se va scădea nota la purtare, dar, conform regulamentului, vineri o să avem consiliu profesoral şi se va stabili atunci cine şi ce notă va avea”, ne-a spus Florin Stănescu, directorul liceului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările