VIDEO Un tânăr de 19 ani din Argeş a bătut cu sălbăticie o femeie şi i-a furat banii. Imagini de o violenţă rară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alex Mercan a lovit victima de 23 de ori cu picioarele în cap FOTO: pagina personală Facebook
Alex Mercan a lovit victima de 23 de ori cu picioarele în cap FOTO: pagina personală Facebook

Răsturnare de situaţie în cazul unui tânăr care iniţial fusese condamnat la închisoare cu suspendare de Judecătoria Curtea de Argeş după ce, în martie 2016, bătuse măr o vânzătoare şi-i furase încasările. Recent, Curtea de Apel Piteşti a dat sentinţa definitivă şi l-a condamnat la închisoare cu executare.

Curtea de Apel Piteşti a publicat recent sentinţa definitivă în cazul lui Alex Mercan, un tânăr de 19 ani care, la începutul lui martie 2016, a intrat într-un magazin din Curtea de Argeş, unde, după ce a bătut-o pe vânzătoare, i-a luat încasările în valoare de peste 2.300 lei şi s-a făcut nevăzut, fiind prins ulterior de poliţişti.

Iniţial, în decembrie 2016, tânărul fusese condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Însă Curtea de Apel Piteşti a admis apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş şi de părţile civile Carmen Vîlcu şi Codalex Roby Top şi a desfiinţat în parte sentinţa, dispunând ca Alexandru Mercan să execute pedeapsa de trei ani de închisoare în regim de detenţie. Instanţa a menţinut celelalte dispoziţii ale sentinţei de anul trecut şi este definitivă.

În martie 2016, Alex Mercan (19 ani) a intrat într-un magazin din Curtea de Argeş, unde, după ce a bătut-o pe vânzătoare, i-a luat încasările în valoare de peste 2.300 lei şi s-a făcut nevăzut, fiind prins după câteva ore de poliţişti. După cum scrie în rechizitoriul procurorilor, Alex Mercan a lovit-o de zeci de ori cu pumnii şi picioarele pe vânzătoare, deşi era căzută la pământ.

Cazul a fost unul cu atât mai surprinzător cu cât Alex Mercan, băiatul unui cunoscut om de afaceri din Curtea de Argeş, nu avea antecedente penale şi nu era cunoscut ca având un comportament violent. În decembrie 2016, magistraţii Judecătoriei Curtea de Argeş au fost indulgenţi, condamnându-l pe Alex Mercan la trei ani de închisoare cu suspendare. Însă atât Carmen Vâlcu, victima sa, cât şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş au făcut apel.

Agresorul nu mai are voie să între în baruri şi discoteci timp de patru ani

Instanţa l-a condamnat pe Alex Mercan şi la plata unei amenzi penale de 1.350 de lei şi i-a stabilit mai multe restricţii pe durata termenului de supraveghere de 4 ani. Astfel, acesta trebuie să presteze 100 de zile lucrătoare de muncă în folosul comunităţii, nu are voie să depăşească limitele judeţului Argeş şi să se deplaseze în baruri, cluburi, discoteci ori alte localuri în care se consumă băuturi alcoolice. Alex Mercan a fost obligat de magistraţi să plătească victimei sale daune morale în cuantum de 5.000 de euro.

După cum spun procurorii în rechizitoriu, pe 5 martie 2016, în jurul orei 6 dimineaţa, Alex Mercan a intrat într-un magazin non-stop aflat pe str. 1 Decembrie 1918, la nici 50 de metri de sediul Poliţiei Curtea de Argeş. I-a cerut vânzătoarei un pachet de ţigări, după care a lovit-o cu pumnul în faţă, aceasta căzând pe podea. Imediat după aceea, aşa cum se vede şi pe camerele de supraveghere, Alex Mercan s-a dus în spatele tejghelei, s-a apropiat de vânzătoare, care era căzută, şi a început să o lovească cu piciorul în burtă şi în cap. „După exercitarea actelor de violenţă asupra persoanei vătămate, inculpatul Mercan Alexandru George a sustras, din sertarul casei de marcat, suma de 2.306,90 lei, bani ce proveneau din încasări, şi ulterior a părăsit incinta magazinului. Suma de bani sustrasă de către inculpatul Mercan Alexandru George, a fost cheltuită de către acesta, în cursul zilei de 05.03.2016, printre altele şi la jocuri de noroc”, se precizează în rechizitoriu.

Persoana vătămată a fost lovită de 23 de ori cu piciorul în zona capului”

Vânzătoarea bătută a fost transportată la Spitalul Curtea de Argeş şi a avut în total nevoie de nouă zile de îngrijiri medicale.

Audiat de procurori, Alex Mercan a recunoscut fapta. Şi, mai spun procurorii, acesta „a recunoscut, de asemenea, că a premeditat activitatea infracţională, fără însă a indica toate momentele comiterii infracţiunii. Mai arată inculpatul Mercan Alexandru George că a săvârşit fapta întrucât, cu ceva timp înainte, acesta a fumat marijuana. Cu toate acestea, tot inculpatul precizează că, în noaptea de 04/05.03.2016, el nu a băut alcool şi nu a fumat marijuana. Cu privire la produsul infracţiunii, inculpatul Mercan Alexandru George arată că banii sustraşi i-a dat unor persoane, la care el avea datorii, el cheltuind suma de 26 de lei”.

În urma vizualizării imaginilor video captate de sistemele de supraveghere amplasate în incinta magazinului din Curtea de Argeş, procurorii au constatat că Alex Mercan „a lovit persoana vătămată, o singură dată, cu pumnul, în zona feţei, şi de 23 de ori, cu piciorul, în zona capului, loviturile cu piciorul fiind exercitate, de către inculpat, în timp ce persoana vătămată era căzută la podea. Violenţa excesivă exercitată de către inculpatul Mercan Alexandru George asupra persoanei vătămate s-a constatat şi cu ocazia efectuării cercetării la faţa locului, activitate în timpul căreia, în zona unde s-a aflat victima, pe durata agresiunii, respectiv în spaţiul dintre vitrinele şi rafturile poziţionate pe peretele din apropierea casei de marcat, au fost identificate, pe gresie, pete de substanţă brun-roşcată, cu aspect de sânge, pe o suprafaţă de 20x50 cm. De asemenea, cu ocazia examinării persoanei vătămate Vâlcu Carmen Niculina, au fost identificate urme de substanţă brun-roşcată cu aspect de sânge, pe articolele vestimentare pe care aceasta le purta, respectiv pe vestă şi pulover, persoana vătămată prezentând o plagă deschisă la nivelul capului şi o contuzie la nivelul ochiului stâng.”

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite