VIDEO Au stârnit revoltă pe internet. PSD Curtea de Argeş, clip electoral pe treptele necropolei regale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa PSD Curtea de Argeş a stârnit revolta a numeroşi oameni după ce a realizat un clip electoral filmat chiar pe treptele necropolei regale, acolo unde sunt îngropaţi Regele Mihai, Regina Ana, Regele Carol al II-lea si Regina Elena.

Incident care a stârnit revoltă pe internet. Echipa PSD din Curte de Argeş şi-a făcut film de promovare electorală la necropola regală, fapt ce a scandalizat o mulţime d eoameni. Nu puţini sunt cei care spun că tocmai urmaşii comuniştilor, cei care l-au alungat pe Regele Mihai, se filmează acum tocmai pe treptele necropolei regale.

Până şi ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, a avut reacţie faţă de videoclipul realizat de PSD Curtea de Argeş la necropola regală, spunând că nu a dat vreo aprobare în acest sens.

„Am văzut videoclipul de pe treptele Catedralei Arhiepiscopale din Curtea de Argeş. Am rămas surprins! Noi nu am dat nimănui niciun fel de aprobare ca să se folosească obiectivele din inventarul eclesiastic (bisericesc) în campanie electorală, de niciun fel, pentru nimeni! Oricum, cei care sunt în videoclip, primesc un canon potrivit: să sponsorizeze construirea unei clopotniţe, pentru noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală!”, ne-a declarat ÎPS Calinic.

„Mi se pare o jignire la adresa memoriei regilor şi reginelor României Mari ca membrii unui partid politic, urmaş al comuniştilor care l-au alungat pe Regele Mihai din ţară, să îşi filmeze un clip electoral tocmai pe scările necropolei regale. E ruşinos şi asta dovedeşte că PSD nu are scrupule şi respect faţă de valorile naţionale. Cum să se pozeze şi să se promoveze politicienii la doi paşi de mormintele regilor? E ruşinos”, spune Laurenţiu Popescu (58 de ani), monarhist de mai bine de trei decenii şi care locuieşte aproape de mănăstirea Curtea de Argeş.

Am vorbit legat de acest clip ce a stârnit deja scandal şi cu Constantin Panţurescu, primarul PSD de la Curtea de Argeş şi unul dintre protagoniştii filmării.

„Acolo unde am filmat, pe treptele necropolei regale, acolo e domeniu public. Dacă asta deranjează, voi scoate acel clip, nu e nicio problemă. Ideea clipului a venit din plan local. Când a fost Orban cu 100 de persoane şi nu 40 la ruinele bisericii Sân Nicoară din Curtea de Argeş nu a deranjat, deranjează numai asta, că am făcut noi poză pe trepte la necropola regală! Nu eram în necropolă, eram afară”, spune Constantin Panţurescu.

La câteva minute după ce am vorbit cu primarul de la Curtea de Argeş, acesta ne-a sunat să ne spună că a scos videoclipul de pe pagina sa de Facebook. Numai că videoclipul şi poza făcută echipei PSD Curtea de Argeş pe treptele necropolei regale sunt în continuare pe paginile mai multor membri şi simpatizanţi PSD. În plus, videoclipul a fost salvat de mai multe persoane.

„Catedrala Arhiepiscopală şi Regală este un loc  emblematic al municipiului Curtea de Argeş. Am simţit unitatea localnicilor în jurul Coroanei în momentul funeraliilor Reginei Ana şi ale Regelui Mihai. În ce mă priveşte, sper că toţi aleşii locali ai municipiului Curtea de Argeş vor arăta aceeaşi preţuire faţă de Casa Regală şi faţă de Biserica Ortodoxă. Instituţiile perene ale Naţiunii Române sunt ale tuturor şi este convingerea mea că acestea îşi păstrează permanent substanţa, dincolo de patimi politice trecătoare”, spune istoricul Tudor Vişan Miu.

„E imoral”

Am luat legătura legat de clipul controversat al PSD Curtea de Argeş şi cu Cătălin Mihai, preşedintele Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei.

„Nu mă mai miră nimic atunci când e vorba de PSD. Întotdeauna a încercat să se folosească de orice pentru a câştiga alegerile. Nu cred că există vreun acord al Casei Regale pentru clipul făcut de ei pe treptele necropolei regale. Cu siguranţă este imoral ce au făcut cei de la PSD Curtea de Argeş. Niciun partid nu ar trebui să se folosească de simbolurile monarhiei. Cei de la PSD nu au avut vreo implicare legat de necropola regală. Acolo au fost implicate Patriarhia şi Familia Regală. Cei de la PSD ar fi putut să facă ceva în vederea restaurării monarhiei. Din nefericire, nu au făcut şi nici nu sunt interesaţi, pentru că asta ar însemna că pierd controlul puterii, iar lor de asta le este frică”, ne-a declarat Cătălin Mihai.

    

Vă mai recomandăm şi:

ÎPS Calinic, arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului: „Cine vrea să citească vremurile, să citească pe Eminescu”

Regele Carol al II-lea va fi reînhumat în noua catedrală de la Curtea de Argeş. Când a fost programată ceremonia

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite