VIDEO Situaţie aberantă în comuna Albota! Peste 1000 de locuitori din satul Mareş s-au trezit izolaţi după ce drumarii au tras linie continuă pe DN 65

VIDEO Situaţie aberantă în comuna Albota! Peste 1000 de locuitori din satul Mareş s-au trezit izolaţi după ce drumarii au tras linie continuă pe DN 65

Situaţie aberantă în comuna Albota

Pentru a face stânga spre Piteşti, şoferii trebuie acum să încalce legea. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu localnicii care vin dinspre Costeşti şi trebuie să vireze stânga pentru a ajunge acasă. Culmea este că indicatoarele au rămas pe loc după ce linia continuă a fost trasă

Locuitorii din satul Mareş  s-au trezit peste noapte cu marcajul care le-a dat vieţile peste cap. Oamenii se uită uimiţi şi nu înţeleg cum au devenit statistică peste noapte. Conform noilor marcaje, aceştia nu mai pot vira stânga spre Piteşti, aşa cum făceau de ani de zile. "Până acum câteva zile nu era aici linia continuă, iar acum trebuie să ocolim. Suntem nevoiţi să mergem să întoarcem în staţia PECO şi apoi să putem să intrăm în sat" ne-a declarat un şofer. 
 
Un alt şofer nemulţunit de apariţia noului marcaj spune că "îmi risc permisu de fiecare dată când vreau să ajung acasă. Altă rută ocolitoare nu există. Putem doar să ne întoarcem la sensul giratoriu de la ieşire din Piteşti. Este singura soluţie unde putem întoarce pentru a ajunge acasă. Dar asta înseamnă să ocolim când, înainte, puteam să trecem direct pe aici". "Cineva a trasat linia continuă fără să gândească! Este o anomalie. Până la apariţia marcajului situaţia era normală, era linie discontinuă. Acum este pur şi simplu o aiureală" ne-a declarat un localnic.
 
 
Dovada că Dorel există şi lucrează la drumuri naţionale o reprezintă faptul că nu există rută alternativă şi că vechile indicatoare au rămas pe loc, ghidându-i pe şoferi fix peste linia continuă. Edilul comunei, Ion Dumitru, spune că a fost asaltat de zeci de reclamaţii, însă nu a găsit înţelegere. "Eu nu ştiu cum au hotărât ei să tragă marcajele. Ani de zile, aici a existat linie discontinuă şi nu a fost niciun accident. Acum, a venit unul din birou să tragă marcaje. Mai că îmi vine să plec din ţară", ne-a declarat plin de nervi primarul Dumitru. 
La rândul lor, cei de a Drumuri Naţionale se apără şi spun că măsura a fost luată în urma unui film de siguranţă realizat de I.G.P.R. Contactat telefonic, Mihăiţă Gheorghe, directorul D.N.Argeş, ne-a declarat ca numai I.G.P.R-ul poate decide revenirea la starea iniţială, riscul de accidente în zonă fiind unul ridicat.

Până atunci însă, şoferii sunt obligaţi să încalce legea şi de trei sau patru ori pe zi, pentru că nu există rută alternativă.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările