VIDEO Primar din Argeş filmat împărţind bani şi diplome de fidelitate în campania electorală. Cum i-a îndemnat pe localnici: „Îmi faceţi un bine mie!“

VIDEO Primar din Argeş filmat împărţind bani şi diplome de fidelitate în campania electorală. Cum i-a îndemnat pe localnici: „Îmi faceţi un bine mie!“

Imaginile

Un film postat pe Facebook de Uniunea Salaţi România îl arată pe primarul din localitatea argeşeană Slobozia împărţind în campanie electorală diplome de fidelitate şi premii sub forma unui plic cu 50 de lei cuplurilor longevive şi îndemnâdu-i pe localnici, cu argumente personale, să voteze duminică, 26 mai.

Ştiri pe aceeaşi temă

În imagini se vede un bătrânel care ţine în mână trei garoafe roşii, o diplomă şi un pic pe care îl desface după ce se întoarce la scaunul său. Înăuntru găseşte şi premiul: 50 de lei. 
 
"Am făcut o sărbătoare din această zi"

Scena a fost filmată pe 21 mai, la Ziua Comunei Slobozia, eveniment  la care au participat preşedintele PSD Argeş Şerban Valeca, vicepreşedinţii PSD Argeş Dan Manu, Ion Mînzînă ( preşedinte, respectiv vicepreşedinte Consiliul Judeţean), Radu Vasilică (deputat), Cristina Stocheci (senator), Gheorghiţă Boţârcă (primar Topoloveni), Dani Stancu (preşedinte PSD Costeşti), dar şi numeroşi aleşi locali şi judeţeni,  într-un context în care primarul se aude invitându-i pe localnici la ospăţ şi la vot:
 
„Vă doresc distracţie plăcută. Avem acolo mici, grătare (...) E gratis (...). Mergeţi si serviţi, bere şi ţuică. V-am spus, am făcut o sărbătoare din această zi, vă rugăm să vă petreceţi în mod civilizat şi duminică, să ieşiţi la vot! Îmi faceţi un bine mie! Şi ţării!", le-a spus oamenilor primarul PSD Petre Funie.

Filmuleţul, care a atras zeci de comentarii negative la adresa practicii edilului şi a PSD, este însoţit şi de un mesaj. 
 
„21 mai 2019, comuna Slobozia, judeţul Argeş. Primarul PSD dă mici, bere, ţuică şi 50 de lei oamenilor. După care le spune să voteze duminică pentru a-i face lui <<un bine>>. După modelul Dragnea-Protecţia Copilului Teleorman, PSD Argeş foloseşte banul public în interesul partidului, sub privirea satisfăcută a liderului filialei, senatorul Şerban Valeca. Astfel de episoade s-au repetat în ultimele zile în multe părţi ale ţării. De ce? Pentru că PSD nu ştie să facă altfel campanie, decât prin pomeni electorale şi minciuni sfruntate, pe care le uită a doua zi după vot. Dragnea şi ai lui vorbesc despre respect în Europa, dar refuză să-i respecte pe români şi să înţeleagă că ţara s-a trezit, că oamenii nu mai acceptă astfel de strategii ieftine de campanie. Toţi primarii, senatorii şi deputaţii care cred că vor câştiga voturi cu bani în plic, găleţi, pui, mici şi bere vor dispărea din viaţa politică. Democratic, prin votul românilor”, scrie în comentariul  adăugat de USR la postarea de pe pagina proprie de Facebook.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: