VIDEO Piteştiul s-a umplut de baloane albastre la Centenarul Colegiului Naţional Alexandru Odobescu

VIDEO Piteştiul s-a umplut de baloane albastre la Centenarul Colegiului Naţional Alexandru Odobescu

Colegiul Naţional Alexandru Odobescu din Piteşti a marcat joi Centenarul. 100 de baloane albastre s-au ridicat spre cer din Piaţa Primăriei, iar numele liceului a fost scandat pe Strada Victoriei d foşti şi actuali elevi.

După ce au sădit în curtea liceului un stejar, la radăcina căruia au îngropat o capsulă a timpului cu numele lor şi ale dascălilor, fotografii şi mesaje emoţionante la ceas aniversar, elevii Colegiului Naţional Alexandru Odobescu au mers în Piaţa Primăriei pentru cel mai emoţionant moment al Centenarului şi au dat drumul spre cer unui număr de 100 de baloane albastre, simbolul tot atâtor ani de activitate neîntreruptă a prestigioasei unităţi de învăţământ.
 
De la Primărie au pornit în marş, scandând numele liceului, spre Casa Sindicatelor, acolo unde, alături de foşti absolvenţi şi profesori de la "Odobescu", au susţinut un moment artistic. 
 
Liceenii i-au dedicat C.N. Odobescu un imn compus de ei şi i-au invitat să urce pe scenă pe toţi cei care au simţit că au ceva de spus despre ce a însemnat "Odobescu" în viaţa lor. 
   
În urmă cu 100 de ani, unitatea pe care puştii de astăzi o reprezintă cu mândrie, pornea la drum ca Şcoala Normalã de Bãieţi. Atunci, număra doar 138 de elevi. Astăzi, are 1003 liceeni, plus 40 de preşcolari, pentru că, mai nou, în cadrul instituţiei funcţionează şi o grădiniţă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: