VIDEO Justiţiarul cu TIR: un şofer român a ajutat la prinderea unor hoţi care terorizau Elveţia. Spărgătorii, filmaţi „la muncă“

VIDEO Justiţiarul cu TIR: un şofer român a ajutat la prinderea unor hoţi care terorizau
Elveţia. Spărgătorii, filmaţi „la muncă“

Un şofer de TIR român a ajutat la prinderea unor hoţi în Elveţia

Un şofer de TIR român a ajutat la prinderea unei bande de hoţi care teroriza Elveţia. Daniel Gheorghe Stănescu (41 de ani), din Mioveni, era în parcarea unui supermarket când a surprins spărgătorii în flagrant, i-a filmat şi a chemat Poliţia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Daniel Gheorghe Stănescu (41 de ani), un şofer de TIR din Mioveni (Argeş), a devenit un erou pentru poliţiştii elveţieni, după ce i-a ajutat decisiv la prinderea unei bande care dăduse sute de spargeri în ultimii ani în maşinile parcate în supermarketurile din Elveţia. Gheorghe Stănescu i-a filmat pe spărgători în flagrant şi a anunţat Poliţia.

În după-amiaza zilei de 21 august, Gheorghe Stănescu oprise TIR-ul pe care îl conducea în parcarea unei benzinării din oraşul Dudingen, aflat în vestul Elveţiei. „Eram în pauză şi de unde mă aflam se vedea foarte bine parcarea unui supermarket Aldi, aflat chiar lângă benzinărie. La un moment dat mi-a atras atenţia o tânără frumoasă, care s-a suit într-un SUV Nissan. Din aceeaşi maşină s-a dat jos un bărbat mai în vârstă, care s-a dus la o altă maşină, s-a uitat în jurul său şi a încercat să o deschidă. Nu a reuşit şi s-a dus la o altă maşină. Am sunat imediat la 112 şi am început să îl filmez pe bărbat în timp ce spărgea a doua maşină“, a declarat pentru Adevărul Daniel Gheorghe Stănescu.

Momentul în care poliţia elveţiană îl prinde pe hoţ

Banda acţiona de mult timp

Daniel Stănescu le-a dat prin telefon poliţiştilor toate detaliile, de la numărul de înmatriculare şi marca maşinii din care coborâse hoţul, până la trăsăturile şi vestimentaţia spărgătorului. „În timp ce filmam, am văzut cum respectivul bărbat a reuşit să intre într-o maşină care avea geamul deschis, a luat ceva de acolo şi s-a dus la SUV-ul în care îl aştepta femeia. Apoi s-a dus la o Dacie, pe care nu a reuşit să o deschidă. A intrat apoi însă în altă maşină şi a început să caute în ea. Poliţiştii elveţieni au venit extrem de repede, în mai puţin de cinci minute, s-au dus la maşina în care se afla fata care era complice cu hoţul şi i-au pus cătuşele. Poliţiştii s-au dus apoi la bărbat şi l-au prins, după care i-au pus cătuşele. Ambii erau elveţieni şi acţionau de foarte mult timp în parcările supermarketurilor din Elveţia, având numeroase spargeri la activ. Poliţia încerca să îi prindă de mai mulţi ani“, spune Daniel Gheorghe Stănescu.

Ajutorul lui Daniel Gheorghe Stănescu a fost decisiv pentru poliţişti

Şoferul român de TIR s-a întâlnit cu unul dintre poliţişti în supermarket şi i-a dat acestuia filmarea şi toate datele personale. Poliţiştii elveţieni l-au felicitat pe român pentru ajutorul decisiv dat în acest caz pe care nu reuşeau să îl soluţioneze de câţiva ani. Mai trebuie spus că asupra bărbatului care spărgea maşini a fost găsită o staţie de emisie-recepţie, fapt ce i-a dus pe poliţişti la concluzia că acesta avea un complice în supermarket, complice ce îl anunţa când proprietarii maşinilor parcate intrau şi ieşeau din magazin. Al treilea membru al bandei nu a fost deocamdată prins, însă poliţiştii speră să îi dea de urmă în baza imaginilor surprinse de către camerele de supraveghere.

În urmă cu mai multe luni, Daniel Stănescu a mai ajutat poliţia la prinderea unui hoţ care încercase să îl jefuiască, filmându-l cu telefonul mobil. „Am un spirit justiţiar foarte accentuat“, precizează bărbatul.

Cum a ajuns şofer de TIR

Daniel Gheorghe Stănescu este licenţiat în Marketing şi Afaceri Economice, are un master în domeniu şi până acum trei ani a lucrat ca asistent manager la o companie producătoare de componente auto din Mioveni. Avea însă un salariu foarte mic, de doar 300 de euro, în condiţiile în care rata la apartamentul pe care îl cumpărase era de 1.100 lei. La un moment dat nu şi-a mai putut plăti ratele, iar banca i-a luat apartamentul şi l-a şi dat în judecată, motivând că nu este de acord cu legea dării în plată. La bancă mai are de plătit 160.000 de lei: „Am plătit până acum 40.000 de lei pentru apartamentul cumpărat acum nouă ani şi în total trebuie să plătesc aproape dublul preţului apartamentului pe care l-am cumpărat şi pe care mi l-a luat apoi banca. Nu ştiu ce să fac, e greu“, spune şoferul.

Daniel Gheorghe Stănescu a fost nevoit să se mute cu soţia şi cu cei doi copii mici la socri şi apoi s-a angajat ca şofer de TIR, pentru a îşi putea plăti datoriile la bancă: „Am plecat de acasă ca să fac un ban. E foarte greu să stai departe de familie perioade lungi cum stau eu“. Iniţial a lucrat pentru o companie de transport din Piteşti: Am fost singurul şofer de la acea firmă care nu a avut vreo datorie. Sunt un om cinstit şi nu am înşelat vreodată pe cineva“. Daniel Gheorghe Stănescu lucrează în prezent pentru o firmă din Sibiu şi are un program complicat: 2-3 luni e plecat peste hotare şi doar 2-3 săptămâni stă acasă cu familia. Fetiţa sa are acum opt ani, iar băieţelul-patru ani. „După ce voi scăpa de datorii voi pleca cu familia în Germania, pentru că nu se poate să trăieşti într-o ţară precum România, în care veniturile sunt la limita subzistenţei. Nu e normal aşa ceva, ca în România oamenii care muncesc cu adevărat să fie plătiţi cu salarii extrem de mici“.

 

 

citeste totul despre: