VIDEO Un grup de turişti israelieni a mobilizat forţele de intervenţie anunţând că riscă să ajungă cu maşina într-o prăpastie din Munţii Făgăraş

VIDEO Un grup de turişti israelieni a mobilizat forţele de intervenţie anunţând că riscă să ajungă cu maşina într-o prăpastie din Munţii Făgăraş

Turiştii israelieni au refuzat propunerea salvamontiştilor de a-i însoţi la refugiu  Foto/video Salvamont Argeş

Echipaje ale Serviciului Judeţean de Salvamont, Jandarmeriei şi ISU Argeş au fost mobilizate marţi pe un sector închis de pe Transfăgărăşan pentru salvarea a trei persoane de origine israeliană. Turiştii au anunţat că se află într-o maşină gata să se prăbuşească într-o prăpastie.

Ştiri pe aceeaşi temă


S-a întâmplat la doi kilometri mai sus de Cabana Capra. Maşina în care se aflau cei trei israelieni - doi adulţi şi un copil - a ajuns într-o zonă închisă circulaţiei. Unul dintre turişti a sunat la 112 anunţând că maşina e pe punctul de a cădea în prăpastie.
 
"Aceştia au fost găsiţi cu maşina pe carosabil, iar din cauza gheţii le-a fost teamă să-şi continue deplasarea. O femeie a fost monitorizată, acuza dureri la coapsă în urma unei căzături pe gheaţă, ulterior refuzând transportul la spital", a precizat ISU Argeş.
 
Motivul pentru care au ajuns într-o zonă periciuloasă a fost ignorarea indicatoarelor. Ar fi mers chiar mai departe, însă de la un moment dat, maşina nu a mai putut să înainteze.
 
"Colegii mei au întrebat dacă au văzut indicatorul de interzis şi drum închis şi au zis că nu ştiu să citească în română", a precizat Cristian Toma - Salvamont Argeş.
 
Turiştii israelieni au refuzat propunerea salvamontiştilor de a-i însoţi la refugiu (fără maşină) şi au cerut să vorbească cu oamenii legii.
 
"A fost necesară intervenţia, pentru a-i aduce în siguranţă până în zona de unde carosabilul este uşor practicabil, dar şi pentru a monitoriza persoana ce a căzut pe gheaţă", a precizat ISU Argeş.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările