VIDEO Cum a fost salvat un câine blocat de câteva zile pe o stâncă din Munţii Făgăraş. Eroii salvamontişti au fost numiţi „Divizia Salvadog“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salvamontiştii argeşeni au intervenit  în weekend pentru salvarea unui câine rămas blocat într-o zonă abruptă din zona argeşeană a Munţilor Făgăraş, la Cota 2000.

Salvatorii montani au intervenit după ce personalul Cabanei Capra a anunţat că animalul e blocat de trei zile pe stâncă. 

Filmul operaţiunii a fost distribuit şi redistribuit pe Facebook şi are sute de aprecieri. 

"Salvamont şi altfel... "Divizia Salvadog" din cadrul Salvamont Argeş a intervenit pentru scoaterea dintr-o zonă de abrupt, a unui câine blocat, care nu mai putea coborî de câteva zile. Le mulţumim participanţilor: Julien Berquez, Emil Fieroiu, Adrian Uta", scrie pe pagina de Facebook .

În imagini se vede cum salvamontiştii, ajunşi la stânca pe care era izolat animalul, încearcă să-l liniştească şi să-l ajute. La scurt timp, animalul reuşeşte să plece pe picioarele sale. 

"Câinele a fost hrănit atât înainte de acţiune, ca să se obişnuiască cu noi şi după ce l-am coborât. Hipotermie nu avea, fiind un caine de stână este foarte rezistent" , scrie, pe Facebook,  Emil Fieroiu, unul dintre salvarori.

Julien Berquez, unul dintre cei care au luat parte la misiune, este un francez voluntar aspirant, care în curând  va deveni salvator montan român.

VIDEO

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite