VIDEO Copii de grădiniţă, puşi să defileze în faţa premierului Dăncilă pe ritmuri de fanfară. O gimnastă de 3 ani a stat chiar în cap în faţa prim-ministrului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a fost invitat vineri, 20 aprilie, la Piteşti, unde a luat parte la un eveniment intitulat Simfonia Lalelelor, cea mai mare expoziţie florală din România. La ceremonia de inaugurare a expoziţiei, sute de copii de grădiniţă şi elevi au fost puşi să defileze în faţa premierului şi a sute de oficiali.

Crainicul evenimentului a anunţat fiecare grădiniţă participantă, iar copiii, unii dintre ei neavând mai mult de patru ani, au defilat în faţa oficialilor, alături de premierul Viorica Dăncilă fiind printre alţii Carmen Dan-ministrul Administraţiei şi Internelor şi Graţiela Gavrilescu-ministrul Mediului.

Numeroşi copii îmbrăcaţi foarte sumar, deşi vremea de afară nu a fost una călduroasă, au fost puşi să danseze sau să facă gimnastică în faţa premierului Viorica Dăncilă.

O mică gimnastă de doar trei ani a fost pusă inclusiv să stea în cap în faţa oficialilor. La final, premierul Viorica Dăncilă, impresionată de micuţă, i-a oferit un buchet de flori.

Imagine indisponibilă

Zece ambasadori au fost prezenţi la eveniment. Este vorba de ambasadorii din Olanda, Argentina, Japonia, Mexic, Vietnam, Israel, Croaţia, Armenia, Palestina şi China. Au ajuns la Piteşti delegaţii din Olanda, Grecia, Turcia, Palestina şi Republica Moldova.

copii defilare simfonie

Prima ediţie a Simfoniei Lalelelor a fost în 1978

simfonia lalelelor car lalele

Istoria Simfoniei Lalelor a început în 1972. Pe 27 noiembrie 1972, la Piteşti au ajuns de la Arad - de la un floricultor amator pe nume Weill Alois - şi din Piaţa de Flori de la Oradea, 3.000 de bulbi de lalele şi 100 bulbi de zambile, cumpăraţi pentru a fi plantaţi în centrul urbei.

carmen dan cornel ionica si dancila

“În primăvara anului 1973 aceştia au înflorit - a fost debutul floricultorilor şi peisagiştilor piteşteni privind cultura florilor bulboase în zonele verzi. Achiziţionarea de bulbi şi bulbili a continuat şi în următorii ani, 1975-1976, ajungându-se la un număr de 58.000 lalele, 1.000 narcise, 1.000 muscari, 100 crocus şi 250 zambile (…). S-a reuşit a se planta o colecţie de lalele provenită de la Eforie Nord cuprinzând 58 de soiuri din toate grupele floricole, în aşa fel ca înflorirea lor să înceapă la 20 martie şi să se termine în jurul datei de 20 mai", a declarat Mircea Pungoci, unul dintre fondatorii ai Simfoniei Lalelelor. Prima ediţie a Simfoniei Lalelelor a fost în 1978.

Fetiţa care a stat în cap pentru premierul Dăncilă

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite