VIDEO Chefuri sparte cu amenzi în Argeş. Unul dintre localuri a încălcat legea şi săptămâna trecută

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FotoŞ captura IJJ Argeş
FotoŞ captura IJJ Argeş

Se ţin lanţ chefuririle în judeţul Argeş. Jandarmii au oprit în weekend o petrecere organizată într-un local amendat şi săptămâna trecută după un alt eveniment similar. Şi poliţiştii argeşeni au intervenit să spargă paranghelii organizate, fără jenă, în pandemie.

În ultimele trei zile, jandarmii argeşeni au acţionat pentru verificarea respectării normelor legale specifice stării de alertă. Au fost vizate în special zonele aglomerate, centrele comerciale, mijloacele de transport în comun, precum şi localurile publice şi alte locaţii în care s-ar putea desfăşura evenimente private, a căror desfăşurare nu este permisă în această perioadă dificilă.  

Jandarmii au depistat, la un local de pe raza localităţii Bascov, acelaşi la care au intervenit şi săptămâna trecută, un eveniment privat la care participau mai multe persoane.
 

"Desfăşurarea evenimentului a fost sistată, iar organizatorul evenimentului şi reprezentantul localului au fost sancţionaţi contravenţional, cu amenzi în valoare totală de 3000 de lei, conform Legii 55 din 2020 privind măsurile pentru prevenireaşi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, respectiv ca urmare a nerespectării măsurilor de diminuare a impactului riscurilor", precizează IJJ Argeş. 

Argeşeancă amendată cu 5.000 de lei

Jandarmii care se aflau într-o acţiune punctuală au aplicat unei femei în vârstă de 40 de ani trei sancţiuni contravenţionale în valoare de 5000 de lei pentru adresarea de cuvinte jignitoare oamenilor legii, refuzul de a furniza date pentru stabilirea identităţii sale şi pentru faptul că a împiedicat jandarmii să legitimeze o altă persoană. 

 Acţiuni ale jandarmilor argeşeni pentru prevenirea răspândirii şi combaterea infectării cu coronavirus În acest weekend, care tocmai s-a încheiat, un eveniment privat a fost sistat de jandarmi, iar organizatorii au fost sancţionaţi cu 3000 de lei. De asemenea au mai fost aplicate alte 87 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 24.950 lei pentru încălcarea prevederilor legale referitoare la portul măştii de protecţie sau referitoare la producerea unor fapte antisociale.
 

Două petreceri, în aceeaşi seară, în Băbana

Intervenţii similare au avut, în weekend, şi poliţiştii argeşeni. 

În seara zilei de 7 noiembrie, în jurul orei 21:00, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Poiana Lacului au depistat, la un local de pe raza localităţii Băbana, un eveniment privat la care participau 21 de persoane.

Cheful a fost oprit, iar organizatorul evenimentului şi reprezentantul localului au fost sancţionaţi contravenţional, cu amenzi în valoare totală de 6.000 de lei, conform Legii 55 din 2020. 

   

În aceeaşi seară, în jurul orei 22:30, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Poiana Lacului au depistat pe o proprietate privată de pe raza localităţii Băbana, un eveniment privat la care participau 25 de persoane.

Petreceri încheiate cu amenzi în Argeş

"Desfăşurarea evenimentului a fost sistată, iar organizatorul evenimentului a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 3.000 de lei, conform Legii 55 din 2020 privind măsurile pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, respectiv nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor", precizează IPJ Argeş.

   

Începând de astăzi au intrat în vigoare completările la H.G. nr. 935/2020, astfel: 1.Purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise, indiferent de incidenţa cumulată a cazurilor; 2. Se interzice desfăşurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri in spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private; 3.În toate localităţile se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 23:00-05:00, cu unele excepţii expres menţionate de actul normativ; Pentru verificarea motivului deplasărilor, persoanele sunt obligate să prezinte, la cerere, legitimaţia de serviciu sau adeverinţă eliberată de angajator, ori o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil; 4. Se suspendă activitatea pieţelor agroalimentare în spaţii închise, târgurilor, bâlciurilor, pieţelor mixte şi volante şi a talciocurilor; Prin excepţie, se permite activitatea pieţelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.
 

"Jandarmii, alături de celelalte structuri, vor fi în continuare la datorie, iar încălcările normelor legale nu vor fi tolerate. Totuşi, ne dorim ca un număr cât mai mare de oameni să înţeleagă importanţa respectării recomandărilor cu caracter medical, dar şi utilitatea respectării normelor legale, pentru sine, precum şi conştientizarea efortului comun ce trebuie asumat şi, în acelaşi timp, respectat de către toţi cetăţenii", precizează  IJJ Argeş. 

 Vă recomandăm să mai citiţi:

Cum pregătim copiii pentru sezonul rece. Sfaturile pediatrului Ludmila Chiriac

Mihaela Bilic atrage atenţia asupra suplimentelor alimentare: „Atenţie la excesul de vitamina D, este în strânsă legătură cu activitatea hormonală“

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite