VIDEO Cea mai importantă televiziune din Canada, reportaj elogios „în România Biancăi Andreescu“: „Anii petrecuţi aici i-au modelat cariera“

VIDEO Cea mai importantă televiziune din
Canada, reportaj elogios „în România Biancăi
Andreescu“: „Anii petrecuţi aici i-au modelat cariera“

Bianca Andreescu, elogiată de televiziunea canadiană FOTO: CBC/Radio Canada

Cea mai importantă televiziune din Canada - CBC/Radio Canada - a trimis o echipă la Piteşti şi în satul Vaideeni pentru a face un reportaj despre începuturile Biancăi Andreescu, revelaţia anului 2019 în tenisul mondial.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reportajul a apărut în prime-time la ştiri miercuri, 11 decembrie, şi a fost realizat de o jurnalistă de origine română, Tamara Alteresco.

Reportajul se intitulează "Călătorie în România Biancăi Andreescu".

Jurnalista canadiană mers mai întâi la Piteşti, acolo unde Bianca Andreescu a început tenisul la 6 ani şi jumătate şi unde a jucat doi ani şi jumătate.

Tamara Alteresco a vorbit mai întâi cu Gabriel Hristache, primul antrenor al Biancăi Andreescu. "Ca antrenor am avut un feeling extraordinar cu ea", a declarat Gabriel Hristache pentru televiziunea canadiană.

Cei de la CBC/Radio Canada au stat de vorbă şi cu Radu Hristache, primul ei partener la tenis, acesta declarându-le că "Bianca era specială, nu am cuvinte să o descriu".

Echipa televiziunii canadiene s-a deplasat apoi în comuna vâlceană Vaideeni, acolo unde locuiesc bunicii Biancăi şi mai multe rude. ”Am făcut tensiune în timpul finalei de la US Open. Bianca e fost ca o explozie. Gena ei e la Vaideeni”, le-a declarat jurnaliştilor canadieni o mătuşă a Biancăi Andreescu. Primul partener al Biancăi, Radu Hristache, i-a spus jurnalistei canadiene şi că "statul român nu finanţează tinerele speranţe ale tenisului".

Jurnaliştii canadieni au vorbit şi cu rudele din România ale Biancăi FOTO: CBC/Radio Canada

Jurnalista Tamara Alteresco i-a făcut un portret elogios Biancăi Andreescu: ”Câştigătoare a turneului US Open, sportiva anului în Canada şi revelaţia anului în circuitul WTA... În mod cert, 2019 a fost magic pentru Bianca Andreescu. S-a vorbit şi s-a scris mult despre ascensiunea formidabilă a jucătoarei de tenis de 19 ani, însă trebuie spus că şi anii petrecuţi în România i-au modelat cariera”.

Bianca Andreescu a fost desemnată sportiva anului în Canada, marcând astfel o nouă premieră: a devenit prima jucătoare de tenis care primeşte prestigiosul premiu Lou Marsh. Sportiva de origine română a fost recompensată după un sezon de vis, care i-a adus primul titlu de Mare Şlem al carierei, la US Open, dar şi debutul în Top 5 WTA.

Bianca Andreescu a pierdut doar şapte partide în 2019, obţinând 48 de victorii. Ascensiunea ei a fost cu adevărat fulminantă: a început anul în afara Top 150 şi l-a terminat pe poziţia a cincea, cu trei trofee de calibru în cont şi peste şase milioane şi jumătate de dolari în cont.

Bianca a făcut primii paşi în tenis chiar la Piteşti, cu antrenorul Gabriel Hristache, un apreciat descoperitor de talente. Mama Biancăi, Maria Andreescu, a avut o tentativă de a se întoarce acasă, când Bianca avea numai 5 ani. S-a oprit la Piteşti, unde familia Andreescu avea un apartament, şi a început o afacere. Soţii Andreescu emigraseră în Canada la mijlocul anilor '90, cu viză obţinută în Ungaria. Maria Andreescu a decis să se întoarcă în România fiindcă şi-a dorit foarte mult ca Bianca să beneficieze de sistemul românesc de învăţământ. A rezistat doar trei ani în România, timp în care s-a lovit de piedicile „rezervate“ micilor oameni de afaceri de statul român. În acest timp, totuşi, Bianca a făcut primii paşi în tenis, cu un antrenor român de la Piteşti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările