VIDEO Braconieri încătuşaţi de jandarmi, în Argeş. Pescuiseră cu japca zeci de kilograme de peşte şi au încercat să fugă

VIDEO Braconieri încătuşaţi de jandarmi, în Argeş. Pescuiseră cu japca zeci de kilograme de peşte şi au încercat să fugă

Cei doi pescuiseră ilegal zeci de kilograme de peşte  Foto/video IJJ Argeş

Doi bărbaţi care făceau braconaj piscicol în comuna argeşeană Izvoru au fost depistaţi de jandarmi cu ajutorul unei camere cu termoviziune. Când şi-au dat seama că oamenii legii i-au văzut, indivizii au încercat să fugă, dar au fost prinşi.

În noaptea de miercuri spre joi, o patrulă de jandarmerie care se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza localităţii Izvoru a observat, cu ajutorul unei camere cu termoviziune, un autoturism şi două persoane care se aflau pe malul unui lac.
 
Pentru că aveau suspiciunea că aceştia pescuiesc ilegal, s-au îndreptat către aceştia în vederea stabilirii identităţii şi a activităţilor desfăşurate. 
 
La vederea echipajului de jandarmerie, acei doi au încercat să fugă, dar au fost opriţi imediat şi încătuşaţi.
 
În urma verificărilor efectuate s-au descoperit în interiorul autoturismului mai multe echipamente folosite la pescuit şi cantitatea de 54 kg peşte provenit din activitatea ilegală.
 
 
Pe numele bărbaţilor s-au întocmit actele de sesizare a organelor de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”pescuitl cu japca, cu ostia, suliţa, ţepoaica şi cu orice alte unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare sau harponare”, faptă prevăzută de art. 64, lit. j. din O.U.G. nr. 23 din 2008 privind pescuitul şi acvacultură.
 
Title
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: