VIDEO Un bărbat din Argeş şi-a înscenat propria sechestrare. Unde l-au găsit cei 170 de poliţişti şi jandarmi mobilizaţi după ce a anunţat că e ţinut captiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Resurse umane şi materiale semnificative ale Poliţiei şi Jandarmeriei din Argeş au fost mobilizate după ce un bărbat de 42 de ani din Hârseşti şi-a înscenat dispariţia şi sechestrarea. Bărbatul a fost găsit ascuns în locuinţa unei femei.

Marian Micu a plecat voluntar de acasă, de pe raza localităţii Hârseşti, pe 27 septembrie şi nu a mai revenit la domiciliu. Bărbatul locuia singur, iar poliţiştii au fost sesizaţi de mama acestuia. 

Din primele verificări, poliţiştii au stabilit că bărbatul s-ar fi deplasat pe raza localităţii Ştefăneşti, pentru a ridica salariul de la firma unde lucra, cerând să intre în concediu medical, după care nu a mai fost văzut.

După ce a fost dat dispărut, săptămâna trecută, IPJ Argeş a făcut un apel public pentru găsirea lui.

Primele indicii despre el au apărut  în seara zilei de 7 octombrie, când individul şi-a sunat sora, alarmând-o că ar fi într-un loc necunoscut, de unde nu este lăsat să plece. 

"Bărbatul a fost căutat de 150 de poliţişti, pe raza localităţii de domiciliu, fiind scotocite albia pârâului Cotmeana, islazul şi peste 50 de proprietăţi. (...) Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română - Biroul Operaţiuni Speciale Piteşti, iar în activităţi au fost angrenaţi şi 20 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş", precizează IPJ Argeş.

Oamenii legii l-au găsit marţi seara în casa concubinei sale.

"În urma căutărilor, bărbatul a fost găsit în timp ce se ascundea în locuinţa unei femei de 47 de ani, din aceeaşi localitate, cu care avea o relaţie.Cel în cauză şi-a justificat gestul invocând nişte datorii financiare", mai precizează IPJ Argeş. 

Bărbatul a fost căutat de 170 de poliţişti şi jandarmi

Alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie este sancţionată cu amendă de la 1.500 de lei la 5.000 de lei. Rămâne de văzut cum va fi sancţionat bărbatul, dat fiind că, în cazul său, apelul a fost făcut de o rudă care n-a ştiut că este vorba de o înscenare.

Imagine indisponibilă

"Un apel fals poate împiedica sau întarzia salvatorii să ajungă la tine sau la cineva drag ţie"

IPJ Argeş avertizează că începând cu data de 3 septembrie a.c., apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau transmiterea de mesaje abuzive la numărul 113 ori la numărul 114 se sancţionează cu  amendă de la 500 de lei la 1.000 de lei., iar alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie este sancţionată cu amendă de la 1.500 de lei la 5.000 de lei.

"Apelarea abuzivă reprezintă apelarea repetată, cu rea intenţie, a numărului 112, fără ca apelantul să justifice o stare care necesită acţiunea agenţiilor specializate de intervenţie, sau apelarea numărului 112 pentru a aduce injurii operatorilor.

În sensul legii, alertarea falsă este utilizarea intenţionată a numărului 112 pentru determinarea alarmării sau intervenţiei agenţiilor specializate de intervenţie (structurile autorităţilor administraţiei publice, care au rolul de intervenţie imediată pentru soluţionarea urgenţelor în domeniile ambulanţei, serviciilor mobile de urgenţă, reanimare şi descarcerare - S.M.U.R.D., poliţiei, jandarmeriei, serviciilor publice profesioniste şi voluntare pentru situaţii de urgenţă, inclusiv S.M.U.R.D., contra terorismului, precum şi alte structuri) în mod nejustificat.

Sancţiunile au fost stabilite prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 62 din 27 august 2019, pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 34/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă şi pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2011 privind comunicaţiile electronice", precizeaz[ IPJ Argeş.

Actul normativ a fost adoptat având în vedere necesitatea creşterii eficienţei gestionării apelurilor de urgenţă prin reducerea incidenţei apelurilor abuzive, care ar putea periclita viaţa, integritatea ori sănătatea cetăţeanului, ordinea publică, proprietatea publică sau privată ori mediul.

"Numărul de urgenţă 112 este gratuit şi poate fi apelat din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă. Exemple de situaţii de urgenţă: accidente de aviaţie/la metrou/feroviare/cu victime, persoane blocate/navale/montane/în peşteri, canioane/determinate de factori de mediu, avarii sau accidente industriale, explozii, incendii, arsuri termice/electrice/chimice, cutremure, fenomene hidrologice/meteo periculoase, fulgeraţi/trăsniţi, persoane căzute în locuri publice, conflicte şi agresiuni fizice, tâlhării, furturi, folosirea armamentului, persoane dispărute/găsite etc.

Nu reprezintă o urgenţă: accidentele rutiere fără victime(tamponări), aflarea datei şi a orei, aglomerarea traficului, încărcarea cartelelor de telefoane mobilă, inundaţie în apartament sau subsolul blocului, pierderea sau găsirea de obiecte personale, solicitarea de informaţii despre numărul de telefon, emitere cărţii de identitate, paşaportului, cazierului, despre trafic sau programul instituţiilor publice etc.

ATENŢIE! Un apel fals poate împiedica sau întarzia salvatorii să ajungă la tine sau la cineva drag ţie. Un minut poate face diferenţa între viaţă si moarte!", este mesajul IPJ Argeş lansat după acest incident.

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite