VIDEO 300 de amenzi în 24 de ore, dar degeaba: Argeşul nu ţine cont de reguli. Judeţul e primul la numărul de noi infectări, cu alte 65 de cazuri

VIDEO 300 de amenzi în 24 de ore, dar degeaba: Argeşul nu ţine cont de reguli. Judeţul e primul la numărul de noi infectări, cu alte 65 de cazuri

Acţiune de control în târgul săptămânal din Piteşti. Foto: Instituţia Prefectului Argeş

După precedenta creştere, cu 90 de cazuri, care sâmbătă a situat judeţul pe locul doi la nivel naţional în ceea ce priveşte numărul noilor infectări raportate, duminică judeţul Argeş apare în  satistica GCS cu alte 65 de persoane confirmate cu COVID-19, trecând pe locul I în acest top. Între timp, amenzile curg.

Ştiri pe aceeaşi temă

Instituţia Prefectului Argeş informează că situaţia epidemiologică din judeţ, conform datelor DSP, se prezintă după cum urmează:
 
- persoane internate în spital: 392, faţă de 348 (12 la ATI);
- persoane vindecate: 576;
- persoane diagnosticate pozitiv: 1.349 (ieri erau 1284)
- persoane decedate: 67 (cu unul în plus faţă de sâmbătă);
- persoane aflate în izolare (anchetă epidemiologică): 430 (sâmbătă erau 260);
- în carantină: o persoană.


Controale în târg

Între timp, continuă verificările în judeţ, în ceea ce priveşte respectarea prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. 
 
Duminică dimineaţă, prefectul Emanuel Soare a participat la o acţiune de control în târgul săptămânal din Piteşti, împreună cu subprefectul Andrei Ciungu, şeful IJJ Argeş, Gheorghe Lupescu, şeful IPJ Argeş, Mihai Neagoe şi adjunctul Poliţiei Locale Piteşti, Mihai Ciprian.   VIDEO 300 de amenzi în 24 de ore, dar degeaba: Argeşul nu ţine cont de reguli. Judeţul se menţine în topul infectărilor, cu 65 de noi cazuri COVIZ-D-19

 

Prefectul Emanuel Soare a descoperit mai multe probleme în târgul săptămânal, pe care Primăria Piteşti a insistat să-l redeschidă din 26 iunie. Prefectul a constatat că, în general, se poartă masca de protecţie, dar, în special în zona meselor, din spaţiile de alimentaţie publică, se crează aglomeraţie. Prefectul a insistat pentru o reorganizare a locului, reducerea numărului meselor, dezinfectarea lor, atragerea atenţiei clienţilor şi schimbarea măştilor angajaţilor mai des.

Problemele cu furnizarea apei potabile

Comercianţii din târg  s-au plâns de lipsa condiţiilor oferite de administratorii târgului, respectiv de Primăria Piteşti. Primăria, pentru a asigura un comerţ civilizat, ar trebuie sa rezolve de urgenţă problemele cu furnizarea apei potabile, să igienizeze toaletele, să pună la dispoziţie materiale sanitare şi să facă reparaţiile necesare în târgul săptămânal. 
 
“Fac apel public către Primăria Piteşti şi administratorii târgului sa intervină de urgenţă şi să rezolve problema apei, să asigure săpun şi dezinfectant. E nevoie de condiţii mai bune pentru comercianţi, iar aceştia trebuie verificaţi permanent pentru a ne asigura că respectă regulile impuse de starea de alertă. Nu este suficient să deschizi târgul, sa trimiţi hârtii către Instituţia Prefectului că verifici măsurile, trebuie să şi faci ce te-ai angajat”, a declarat prefectul Emanuel Soare după controlul din târgul săptămânal.
VIDEO 300 de amenzi în 24 de ore, dar degeaba: Argeşul nu ţine cont de reguli. Judeţul se menţine în topul infectărilor, cu 65 de noi cazuri
 

300 de amenzi

400 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi poliţişti locali au acţionat, în acest sfârşit de săptămână, pentru verificarea respectării normelor legale impuse de starea de alertă. Pentru prevenirea şi limitarea infectării cu noul coronavirus, poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti locali, dar şi reprezentanţii instituţiilor cu atribuţii de control au continuat acţiunile de prevenire în zonele aglomerate din judeţul Argeş şi în mijloacele de transport în comun, verificând modul de respectare a măsurilor de protecţie individuală şi de distanţare sociale. 
 
Astfel, au fost verificate peste 250 de societăţi comerciale, aproape 300 de autovehicule şi au fost legitimate aproximativ 600 de persoane. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate aproape 300 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 25.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală şi 11 sancţiuni, în valoare de 13.800 de lei, conform Legii 61/1991.
 
De asemenea, poliţiştii au desfăşurat activităţi de prevenire, prin care au adus la cunoştinţa agenţilor economici şi a persoanelor desemnate pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii 55/2020, să informeze permanent angajaţii, dar şi clienţii că este important să respecte măsurile de protecţie individuală, de distanţare socială şi de igienă personală, mai ales în spaţiile închise.
 
TELVERDE – 0800800165 este numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: