Sevil Shhaideh, în Argeş. Vicepremierul n-a făcut nicio referire la tergiversatul proiect Molivişu

Sevil Shhaideh, în Argeş. Vicepremierul n-a făcut nicio referire la tergiversatul proiect Molivişu

Sevil Shhaideh, viceprim-ministrul şi ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene se  află astăzi în judeţul Argeş.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE: ORA 15.30După întrevederea cu oficialii judeţului, conducerea ADR Sud Muntenia, consilierii judeţeni, parlamentarii argeşeni, şi primarii din judeţul Argeş, ţinută departe de  ochii jurnaliştilor, vicepremierul a ţinut o conferinţă de presă. 
 
A evitat însă să ofere un răspuns în privinţa unui aşteptat sprijin  guvernamental pentru tergiversatul proiect Molivişu, a cărui finanţare de la UE s-a dus, în precedentul exerciţiu, pe apa sâmbetei.   
 
Întrebarea i a fost preluată  de preşedintele CJ Argeş, Argeş, Dan Manu, care a afirmat că până la iarnă, la Molivişu va fi montată instalaţia de telescaun, care stă să ruginească la Arefu. O veste adusă de la ultima şedinţă (de joi) a AGA ADI Molivişu!
 
Vicepremierul Sevil Shhaideh  a amintint că, anul acesta, programul naţional de dezvoltare locală beneficiază de fonduri de 30 de miliarde de lei  dublu faţă de prima sesiune) şi că se aşteaptă să devină operaţional din al doilea semestru.
 
Viceprim-ministrul a precizat că edilii au la dispoziţie 30 de zile să vină cu proiecte pentru infrastructură, o atenţie deosebită urmând a fi acordată proiectelor de canalizare şi alimentare cu apă. 
 
Dintre celelalte proiectea avute în vedere pentru judeţ, modernizarea şi extinderea Spitalului de Urgenţe de la Piteşti ar fi o prioritate pentru Ministerul Dezvoltării.
 
 
Proiectul de realizare  al celui de-al doilea pod peste râul Argeş, proiect estimat la cca. 70 de milioane de euro,  gândit să lege DN 73 de viitoarea autostradă Piteşti-Sibiu, ar putea fi finanţat din Programul naţional de dezvoltare locală, potrivit vicepremierului.  Deocamdată, nici documentaţia n-a fost transmisă la minister.
Referitor la construirea centurii de vest a Piteştiului, Sevil Shhaideh a afirmat că urmează să poarte discuţii la Ministerul Transporturilor, de unde ar putea veni  finanţarea acestui obiectiv, deşi proiectul nu este inclus în master-planul pe transport.
 
 
ORA  10.00
Vicepremierul a ajuns cu puţin înaintea orei  10.00 la Consiliul Judeţean, unde a fost primit de preşedintele instituţiei,  Dan Manu, după care a ajuns în sala mare a CJ, la întrevederea cu oficialii judeţului, conducerea ADR Sud Muntenia, consilierii judeţeni, parlamentarii argeşeni, precum şi cu primarii din judeţul Argeş.


Jurnaliştii au fost invitaţi să părăsească sala pentru că discuţiile se vor unele fără presă.

În cadrul acestei întrevederi sunt abordate, potrivit anunţului CJ Argeş, strategiile de dezvoltare a localităţilor din judeţul Argeş, precum şi oportunităţile de finanţare în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală.
 
  La ora 12.00, după întrevedere, este programată şi o conferinţă de presă.
Title

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: