Vacanţă în paradisul din Tenerife, ,,insula primăverii nesfârşite“ FOTO

Vacanţă în paradisul din Tenerife, ,,insula primăverii nesfârşite“ FOTO

Vedere aeriană cu Puerto de la Cruz, Tenerife,cu vulcanul Teide pe fundal FOTO Shutterstock

Dacă nu ţi-ai făcut încă planurile de vacanţă sau le-ai făcut, dar ai senzaţia că se putea şi mai bine şi parcă ţi-ai dori să schimbi ceva, iată o destinaţie de-a dreptul uluitoare care îţi va oferi o experienţă de vis pe malul Oceanului Atlantic: Tenerife. Trebuie să ştii că n-ai nevoie de un buget exorbitant, căci vorbim de tarife mai mici decât cele de pe litoralul românesc

Ştiri pe aceeaşi temă

Cea mai mare (2.034 de kilometri pătraţi) şi cea mai înaltă (ajunge până la 3.718 metri) dintre Insulele Canare, Tenerife este colţul de rai care îmbină muntele cu marea – mai exact oceanul, care te seduce cu plaje uluitoare cu nisip alb, galben şi fin ori negru, vulcanic şi înşelător şi creste ce ajung dincolo de nori şi unde temperaturile nu trec, în general, de 30 de grade Celsius vara şi nu coboară sub 18-20 de grade iarna.

Preţuri pentru toată lumea

Dacă până acum te-ai grăbit să o excluzi din cauza unor mituri care o plasează în sfera de „fiţe“, trebuie să ştii că insula e pe cât de exotică şi de ofertantă, pe atât de accesibilă, indiferent de sezon. În plus, e mai puţin aglomerată decât Grecia, destinaţia preferată de turiştii români. Dacă alegi să-ţi faci singur rezervările de cazare şi masă, un sejur de şapte nopţi, all inclusive, pentru două persoane, porneşte de la 567 de euro, cu anulare gratuită, la un hotel de trei stele. Mai tentant, pentru că e aproape la fel de avantajos, este un sejur la un hotel de patru stele, unde tarifele pentru Tenerife încep de la 615 euro/două persoane/7 nopţi/all inclusive. Dacă vorbim de cinci stele, tarifele pornesc de la 1.200 de euro.

Playa del Camison – Las Americas Foto: Cristina Stancu

Un zbor direct dus-întors costă 1.600 de lei/persoană, dacă nu l-ai achiziţionat din timp, şi durează aproximativ şase ore, iar unul cu escală – de obicei în Madrid sau Milano – porneşte de la 1.000 de lei/persoană. Un pont de ţinut minte: dacă cumperi biletul cu cel puţin două luni înainte de plecare scoţi din buzunar 700 de lei/persoană/dus-întors (dacă vorbim de lunile de vară, în restul anului tarifele ar putea fi mai mici). Dacă alegi prima variantă, programează-ţi şi o şedere de 24 de ore în oraşul de escală, ca să ai timp de o vizită scurtă (la achiziţionarea pentru al doilea zbor, optează pentru plecarea de a doua zi spre destinaţia finală) şi împuşti doi iepuri în acelaşi cost de transport. La fel poţi face şi la întoarcere.

Odată ajuns în Tenerife, te va impresiona primul contact cu infrastructura. Drumurile sunt impecabile şi ajungi uşor în orice parte a insulei, indiferent pe care aeroport aterizezi. Instalează-te şi pregăteşte-te pentru relaxare şi aventură! Dacă îţi doreşti plaje frumoase şi bălăceală la un cocktail îmbietor, ideală este partea de sud a insulei, tot timpul însorită. Însă, dacă preferi mai multă răcoare, aer de munte cu briză de ocean, trebuie să alegi nordul insulei, căci pe coasta de nord, insula Tenerife e plină de stânci înalte, care îţi taie respiraţia.

Nisip alb, auriu, negru

Una dintre cele mai bune plaje din Tenerife, poate cea mai frumoasă, este Playa del Duque situată pe Costa Adeje. Nisipul alb şi fin, apa turcoaz, deosebit de limpede, şi hotelurile luxoase cu vedere la ocean fac din Playa del Duque o alegere perfectă dacă ţii la confort. 

Vacanţă în paradisul din Tenerife, ,,insula primăverii nesfârşite“Playa del Duque  Foto: Cristina Stancu

Găseşti umbreluţe cu şezlonguri (pentru un set de două şezlonguri, o umbrelă şi o măsuţă, plăteşti aproximativ 20 de euro, echivalentul a 100 de lei, iar tarifele se învârt în jurul acestei cifre – cu mici variaţii – indiferent de plajă), dar şi suficiente zone de plajă în care îţi poţi întinde prosopul direct pe nisipul alb. 

 Vacanţă în paradisul din Tenerife, ,,insula primăverii nesfârşite“Playa del Duque  Foto: Cristina Stancu

Ai alături un spaţiu cu duşuri mai mult decât civilizate, cum poate ţi-ai dori să vezi pe orice plajă, un centrul comercial – Plaza del Duque –, terase şi restaurante unde poţi savura, ca peste tot pe insulă, peşte, fructe de mare, paella, cazuleas, tapasuri, papas fritas şi multe alte bunătăţi, lângă un pahar cu sangria, un vin potrivit ori o bere rece. Este şi motivul pentru care poate ar fi mai bine să uiţi de all inclusive, căci tentaţiile din afara resorturilor sunt mult prea multe şi mult prea mari.

 Vacanţă în paradisul din Tenerife, ,,insula primăverii nesfârşite“Playa del Duque  Foto: Cristina Stancu

Situată tot în partea de sud, Playa del Camison – Las Americas este şi ea o minunăţie a insulei: apă de acelaşi turcoaz, plus nisipul auriu şi suficient de mult verde în proximitatea plajei, încât să ştii că te poţi refugia oricând la răcoare, după o repriză regulamentară în soarele destul de prietenos.

Vacanţă în paradisul din Tenerife, ,,insula primăverii nesfârşite“Playa del Camison – Las Americas Foto: Cristina Stancu

Apă turcoaz şi palmieri

Poţi admira valurile de la umbra unui palmier, relaxându-te pe iarbă, sau de pe şezlong, sub o umbrelă. Garantat, nu te vei sătura de contemplat şi fotografiat, după ce te vei fi bucurat de apa oceanului, rareori tumultuoasă în această zonă.

 Vacanţă în paradisul din Tenerife, ,,insula primăverii nesfârşite“Playa de Las Vistas  Foto: Cristina Stancu

Playa de Las Vistas merită şi ea trecută în topul plajelor pe care ai vrea să te opreşti. Situată tot în partea de sud a insulei, în staţiunea Los Cristianos, acest loc este apreciat pentru nisipul său auriu foarte fin, apa curată şi sumedenia de restaurante, cafenele şi baruri din apropiere, plus o zonă de shopping. Este o plajă accesibilă şi persoanelor cu mobilitate redusă, fiind dotată cu rampe şi pasarele special amenajate.

Vacanţă în paradisul din Tenerife, ,,insula primăverii nesfârşite“Los Cristianos, Foto: Cristina Stancu

În nord, poţi alege Playa de Las Teresitas. Este preferata localnicilor, dar şi una dintre plajele apreciate de turişti pentru că este lată, are nisipul alb, iar în proximitate găseşti aproape tot ce vrei. Nordul e însă renumit, dacă vorbim de plaje, pentru ţărmurile cu nisip negru. Playa Jardín, situată în populara staţiune Puerto de la Cruz, e printre cele mai frumoase. Ar putea fi întrecută de Playa de la Arena, aflată aproape de portul Los Gigantes, şi ea tot o întindere de nisip negru, vulcanic şi fierbinte, dar de la soare, care creează o senzaţie stranie, de care îţi vei aminti mult timp. Pe scurt, o plajă care are toate ingredientele pentru a te relaxa, dar şi pentru a te bucura de valuri, uneori cam puternice.

De bifat este şi Playa de Teno, unde te poţi bronza printre rocile vulcanice sau poţi face snorkeling, sau Playa de Benijo (unde nisipul e la fel de negru), aflată în apropierea Parcului Rural Anaga. Dacă tot eşti pe insulă, încearcă să ajungi (sau măcar să incluzi într-un viitor itinerar, căci, cel mai probabil, vei ţine să revii în Tenerife) şi pe Playa San Telmo, Playa los Patos, Playa de los Guios şi Lago Martianez.

Vacanţă în paradisul din Tenerife, ,,insula primăverii nesfârşite“

Distracţie pentru toată lumea

Siam Park este bucuria celor mici. Este un parc acvatic impresionat, unul dintre cele mai tentante din lume, ce-i drept, un pic cam aglomerat, însă o experienţă despre care cei mici vor vorbi cel puţin până vara viitoare. Atât părinţii, cât şi copiii trebuie să se înarmeze cu multă răbdare, căci pentru fiecare dintre şerpuitoarele tobogane spectaculoase se stă la rând şi câte 15 minute, dacă prindeţi o zi cu buluceală.

 Vacanţă în paradisul din Tenerife, ,,insula primăverii nesfârşite“Siam Park Foto: Siam Park

Alternativa pentru copii este Loro Parque, una dintre cele mai respectate instituţii zoologice din lume, atât pentru frumuseţea sa, excelenţa facilităţilor sale, cât şi pentru respectul absolut pentru natură. Impresionanta sa grădină zoologică, una de top pentru Europa, este considerată de unele portaluri de călătorii chiar cea mai bună grădină zoologică din lume. 

Vacanţă în paradisul din Tenerife, ,,insula primăverii nesfârşite“Loro Parque Foto: Facebook Loro Parque

Cei mici au de ce să fie impresionaţi, căci pot vedea aici gorile, tigri, papagali şi mai ales pinguini. Pot urmări spectacole cu delfini sau pot trăi senzaţii tari la cel mai lung tunel cu rechini din Europa. Pont: dacă intenţionezi să le oferi ambele experienţe, cumpără pachetul cu cele două bilete şi faci economii.

Vacanţă în paradisul din Tenerife, ,,insula primăverii nesfârşite“Loro Parque Foto: Facebook Loro Parque

Cum arată lumea de pe cel mai înalt vârf al Spaniei

Dacă te interesează peisajele, vezi Acantilados de los Gigantes, câteva roci uriaşe ce ies din ocean, iar dacă tot ajungi în zonă, mergi şi în satul Masca. Construit în mijlocul Munţilor Teno, Masca este considerat „satul pierdut din Insulele Canare, cu privelişti pe care ţi le vei aminti cu siguranţă. Despre această aşezare în care turiştii pot ajunge de doar câteva decenii se spune că ar fi fost locul în care, pe vremuri, piraţii îşi ascundeau comorile. Ai de parcurs un drum cu serpentine, el însuşi o aventură, dar nu pentru vreo deficienţă a carosabilului, căci şi acesta e în perfectă stare, ci pentru vecinătăţile antagonice ale urcuşului: munte, pe o parte, ocean, pe cealaltă.

Parcul Naţional Teide, aflat în Patrimoniul UNESCO, este un alt obiectiv turistic al insulei Tenerife şi al Spaniei, a cărui atracţie principală este vulcanul cu acelaşi nume, care atinge 3.718 metri. Dacă eşti un împătimit al muntelui sau doar îţi doreşti să fii la înălţime, merită să scrutezi orizontul de la altitudini la care, cel mai probabil, n-ai mai ajuns. Este cel mai mare vârf al Spaniei şi al treilea vulcan din lume ca mărime, dar ascensiunea – foarte anevoioasă, dacă o faci la pas – nu e doar pentru montaniarzi. Urcă-te în telecabină şi pregăteşte-te să schimbi temperatura, căci la altitudine nu e ca pe faleză. Echipează-te adecvat! Dacă îţi mai rămâne timp, vizitează şi oraşele Santa Cruz de Tenerife, Candelaria, San Cristobal de la Laguna şi La Orotava. Sunt doar câteva dintre cele mai tentante locuri pe care le poţi vizita în Tenerife. Lista e însă mult mai lungă, iar Tenerife merită descoperită şi redescoperită în fiecare anotimp.

Vacanţă în paradisul din Tenerife, ,,insula primăverii nesfârşite“Tenerife  Foto: Cristina Stancu

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările