UPDATE Mită de la Penescu de peste 66.000 lei. Vezi aici pentru ce infracţiuni a fost reţinut Constantin Nicolescu

UPDATE Mită de la Penescu de peste 66.000 lei. Vezi aici pentru ce infracţiuni a fost reţinut Constantin Nicolescu

Constantin Nicolescu, la ieşirea din DNA

Iată infracţiunile pentru care este acuzat preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu. Printre capetele de acuzare pentru care acesta a fost reţinut de procurori se numără prezentare de documente false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea de fonduri europene, fals intelectual şi uz de fals, luare de mită şi instigare la abuz.

Ştiri pe aceeaşi temă


Concret, procurorii DNA îl cercetează pe Nicolescu pentru următoarele infracţiuni:

“- folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată,
- fals intelectual şi uz de fals, în legătură directă cu infracţiunea împotriva intereselor financiare ale Comunităţilor Europene anterior menţionată;
- luare de mită în formă continuată şi
- instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice în scopul obţinerii pentru altul a unui avantaj patrimonial.”

În ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale, procurori au adunat probe din care reiese că instituţia condusă de Constantin Nicolescu a accesat pe 8 iunie 2006 fonduri prin programul PHARE în valoare de 880.249,95 euro, pentru reabilitarea şi reconstrucţia a patru şcoli din judeţul Argeş. Consiliul Judeţean a motivat reabilitarea ca o necesitate în urma inundaţiilor din anul 2005 care au afectat cele patru instituţii de învăţământ.

“Accesarea acelor fonduri s-a făcut prin menţionarea, în cererea de finanţare întocmită de Consiliul Judeţean Argeş, a unui document care nu exista în realitate (respectiv raportul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş), precum şi a unor împrejurări nereale sau inexacte privind situaţia celor 4 unităţi de învăţământ, raportată la inundaţiile din anul 2005”, se precizează în comunicatul de presă emis de DNA.


Conform motivaţiei de reţinere întocmită de procurori, contractile de reabilitare s-au derulat între anii 2006 – 2008, iar lucrările au fost realizate de o singură firmă, aceasta încasând atât sume pentru lucrările care au fost executate, cât şi pentru alte lucrări care au fost realizate doar pe hârtie.

Conform procurorilor, firma ar avea relaţii cu familia lui Constantin Nicolescu.

Mită - peste 66.000 lei
Conform sursei citate, în perioada 2006 -2008, preşedintele CJ Argeş ar fi primit mită suma de 66.588,15 lei şi produse de la acţionarul unei firme din Piteşti pentru ca Nicolescu, “în calitate de ordonator principal de credite, să dispună achiziţionarea, de la acea societate comercială, a unor produse alimentare şi nealimentare, cu nerespectarea procedurilor legale de achiziţie publică.” Cel care i-ar fi dat mită lui Nicolescu este patronul hipermarketului PIC, omul de afaceri Cornel Penescu.

Cel de-al treilea dosar în care preşedintele PSD Argeş este cercetat se referă la o infracţiune din luna iunie 2009, când Constantin Nicolescu, folosindu-se de influenţa şi autoritatea funcţiei pe care o deţinea, l-a convins pe un primar argeşean să nu îşi îndeplinească atribuţiile şi să nu amendeze o persoană conform legii autorizaţiilor de construcţii, cu suma de 10.000 lei.

Îna celeaşi dosare în care este cercetat Nicolescu mai sunt urmărite penal şi alte persoane.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările