Unde a ajuns TIR-ul plin cu sute de televizoare furat de un şofer. Cum au încercat hoţii să scape de TIR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronii unei firme din Dâmboviţa care au pus la cale în octombrie 2019 furtul unui TIR plin cu sute de televizoare vor fi trimişi în judecată. Televizoarele şi TIR-ul au ajuns în Ungaria, iar patronii au încercat să scape de TIR printr-un fals contract de vânzare-cumpărare.

În octombrie 2019, o firmă din Argeş s-a ales cu o pagubă imensă. Aceasta contractase o firmă de transport din Dâmboviţa pentru a livra sute de televizoare în Olanda. Numai că, potrivit anchetatorilor, şoferului TIR-ului a fugit cu marfa. TIR-ul cu televizoare a plecat din localitatea Chitila, lângă Bucureşti, acolo unde se afla depozitul, şi ar fi trebuit să ajungă în Olanda.

 Patronul din Dâmboviţa le-a spus poliţiştilor că şoferul său a fugit cu marfa şi nu mai dă niciun semn de viaţă. Numai că ancheta a scos la iveală faptul că tocmai patronul dâmboviţean a gândit această şmecherie, soldată cu o pagubă de 200.000 de euro.

După cum ne-au declarat reprezentanţii Poliţiei Argeş, „Din cercetări s-a stabilit că în cursul lunii octombrie 2019, un bărbat de 33 de ani, din comuna Crângurile, judeţul Dâmboviţa, având calitatea de administrator al unei societăţi comerciale din domeniul transportului rutier intracomunitar de marfă, cu complicitatea unei femei de 27 de ani, din aceeaşi localitate, ar fi indus în eroare reprezentanţii unui agent economic care a solicitat efectuarea unui transport cu sute de televizoare către o ţară membră a Uniunii Europene, însuşindu-şi marfa ridicată de la firma solicitantă”.

Pentru administrarea probatoriului, în ziua de 1 noiembrie 2019, poliţiştii au efectuat percheziţii la locuinţele persoanelor în cauză şi la sediul societăţii comerciale, după care bărbatul de 33 de ani şi femeia de 27 de ani, ambii din comuna Crângurile, judeţul Dâmboviţa, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, ulterior fiind dispusă cercetarea acestora sub măsura preventivă a controlului judiciar.

Pe parcursul cercetărilor, patronul firmei din Dâmboviţa instigat o tânără de 19 ani, din aceeaşi localitate, să încheie în fals un contract de vânzare-cumpărare pentru TIR, format din cap tractor şi semiremorcă, care a fost utilizat la transportarea mărfii însuşite anterior, cu scopul de a se sustrage măsurii sechestrului asigurator instituită în cauza penală. Tânăra a confirmat aceste aspecte cu ocazia audierii de către organele de cercetare penală.

Din cercetări s-a stabilit că sutele de televizoare furate au fost vândute pe teritoriul Ungariei. În baza unei comisii rogatorii internationale, ansamblul format din cap tractor şi semiremorcă a fost pus sub sechestru pe teritoriul aceleiaşi ţări. Mai trebuie spus că televizoarele, ce valorau 200.000 euro, au fost vândute în Ungaria cu doar 20.000 euro.

Dosarul cauzei a fost înaintat pe 12 mai Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de trimitere în judecată. Patronii firmei din Dâmboviţa vor fi judecaţi pentru înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi influenţarea declaraţiilor.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite