Un român din Parlamentul Germaniei, despre faptul că Merkel va renunţa la şefia CDU: „O veste bună pentru Germania şi întreaga Europă“

Un român din Parlamentul
Germaniei, despre faptul că Merkel va renunţa la şefia
CDU: „O veste bună pentru Germania şi întreaga Europă“

Markus Frohnmaier s-a născut la Craiova în 1991 FOTO: pagina personală Facebook

Şefa Uniunii Creştin-Democrate, Angela Merkel, a anunţat oficial într-o conferinţă de presă că nu va candida din nou la funcţia preşedinte CDU în cadrul congresului partidului ce va avea loc în decembrie, la Hamburg. Ales anul trecut în Bundestag pe listele formaţiunii de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), parlamentarul de origine română Markus Frohnmaier a comentat pentru Adevărul decizia cancelarului Merkel.

Ştiri pe aceeaşi temă

Decizia Angelei Merkel vine ca urmare a rezultatelor„dezamăgitoare“ înregistrate de partidul pe care îl conduce la alegerile regionale din landul Hessa (centrul Germaniei). Angela Merkel (64 de ani), conduce Uniunea Creştin-Democrată din 2000, iar renunţarea sa la această funcţie ar urma să declanşeze o cursă internă în partid pentru desemnarea persoanei care îi va succeda la şefia CDU. Favorită pentru preşedinţia CDU este Annegret Kramp-Karrenbauer, care deţine în prezent funcţia de secretar general al partidului. Deşi s-a situat pe primul loc, Uniunea Creştin-Democrată (CDU) a întrunit numai 27% din voturi, mai puţin cu 11,3% comparativ cu alegerile din 2013 din landul Hessa. În schimb, AfD a obţinut 13% dintre voturi, cu 9% mai mult faţă de acum cinci ani.

”Vestea că Angela Markel a anunţat că nu va mai candida la preşedinţia CDU este o veste bună pentru Germania şi pentru întreaga Europă. Se apropie sfârşitul erei Merkel, şi asta deoarece în Republica Federală s-a dovedit mereu că preşedinţia acelui partid şi funcţia de cancelar aparţin unui singur om. Mereu când a fost predată preşedinţia partidului, s-a pierdut şi funcţia de cancelar. CDU, partidul lui Merkel, care a mers din înfrângere electorală în înfrângere electorală, nu mai era dispus să sufere consecinţele politicii catastrofale de deschidere a graniţelor.

Anunţul lui Merkel este şi o victorie pentru partidul meu, Alternativa pentru Germania. AfD a pus partidul lui Merkel sub presiune prin succesul său electoral şi a contribuit decisiv la această schimbare. «Merkel trebuie să plece» a fost una dintre solicitările noastre centrale de ani de zile. Sperăm ca Merkel să plece din funcţia de cancelar cât mai repede posibil pentru a deschide astfel drumul unei foarte dorite schimbări de politică în Germania. Iar un prim pas în această direcţie a fost făcut deja”, spune Markus Frohnmaier.

Cine este Markus Frohnmaier

Născut pe 25 februarie 1991 la Craiova, în România, Markus Cornel Frohnmeier este şeful tineretului din cadrul Alternativei pentru Germania şi a candidat pe listele partidului, pe poziţia a patra, în landul federal Baden-Württemberg pentru un loc în Parlament. AfD a devenit a treia forţă din Bundestag, cu 12,6% dintre voturi.

Frohnmeier a crescut în Germania, la Weil der Stadt, în landul sud-vestic Baden-Württemberg, după ce a fost adoptat alături de sora sa geamănă dintr-un orfelinat de către un cuplu german. A studiat dreptul la Universitatea din Tübingen, una dintre cele mai vechi din Europa, specializându-se în criminologie. Frohnmeier afirmă pe site-ul său că, înainte de a intra în AfD, a fost „activ în CDU“ (Uniunea Creştin-Democrată, condusă de Angela Merkel), însă a fost dezamăgit, astfel că s-a orientat spre Alternativa pentru Germania, în care, în ultimii patru ani, s-a implicat puternic, sub diverse forme. A fost (până la sfârşitul lui 2016) purtător de cuvânt al fostei co-preşedinte a AfD Frauke Petry, iar din 22 mai 2017 a devenit purtătorul de cuvânt al lui Alice Weidel, în prezent co-preşedintă a acestei formaţiuni.

Alternativa pentru Germania este cel mai mare partid de opoziţie din Germania. Partidul a fost înfiinţat în 2013 şi are în prezent 33.500 membri. Are 92 de membri în Bundestag, iar în Parlamentul European are şapte europarlamentari.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: