Un primar vrea amenzi usturătoare pentru cei care aruncă gunoaie pe domeniul public sau vandalizează oraşul

Un primar vrea amenzi usturătoare pentru cei care aruncă gunoaie pe domeniul public sau vandalizează oraşul

Cei care aruncă gunoaie primesc amenzi modice şi sunt puşi să strângă resturile FOTO: Poliţia Locală Piteşti

Sătul de numeroasele acte de vandalism comise la Piteşti de la începutul anului, precum şi de cei care aruncă gunoaie pe domeniul public, primarul Cristian Gentea vrea o creştere mare a amenzilor în acest sens

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul Piteştiului va propune în şedinţa de Consiliul Local de luna viitoare mărirea de 20 de ori a amenzilor, sperând în acest sens că oamenii vor deveni mult mai civilizaţi.

„Am cerut să se facă o listă cu toate amenzile ce se dau la ora actuală. Nu se poate să dai amendă 100 de lei şi să crezi că o să îi disciplinezi pe unii cu o asemenea amendă modică. Aşa că eu voi propune ca amenzile să se mărească de douăzeci de ori. Cel mai recent am primit o filmare cu un microbuz plin de deşeuri pe care le-a aruncat în containerul din parcarea unui supermarket din Piteşti. L-am identificat, l-am chemat la Poliţia Locală Piteşti. Respectivul avea contract cu serviciul de Salubritate pe un metru cub. El plătea doar un metru cub pe lună la Salubritate, şi arunca mulţi metri cubi de deşeuri în fiecare lună prin diferite containere din oraş. I s-a dat amenda minimă, iar jumătate din minimul amenzii, ce trebuie achitat în 15 zile, este 100 de lei. Respectivul a plătit 100 de lei, suma era foarte mică. Dar dacă amenda ar fi de 2.000 de lei, respectivul s-ar gândi de două ori înainte să mai arunce deşeuri în alte locuri”, spune Cristian Gentea, primarul Piteştiului.

Cât sunt amenzile în prezent

Amenzile date la Piteşti pentru cei care aruncă gunoaie pe domeniul public sau comit acte de vandalism sunt la ora actuală cuprinse între 200 şi 500 de lei.

În ultimele luni, WC-ul de 400.000 de euro din Piaţa Primăriei Piteşti a fost de mai multe ori vandalizat de persoane ce încă nu au fost identificate. Şi tot în acest an, mai mulţi tineri au distrus câteva bănci şi coşuri de gunoi din centrul Piteştiului.

Primarul Cristian Gentea solicită şi susţinerea cetăţenilor pentru identificarea celor care produs distrugeri sau nu păstrează curăţenia: „Este necesar şi ca opinia publică să fie mult mai fermă şi să ia atitudine când vede persoane ce comit asemenea gesturi reprobabile”.

Acum câteva săptămâni, într-o noapte, mai multe persoane încă neidentificate au rotit şi îndreptat toate aspersoarele de la sistemul de irigaţie din jurul WC-ului de 400.000 de euro din centrul oraşului spre intrarea în grupul sanitar. Aspersoarele au stropit toată noaptea pereţii interiori ai rampei de acces, fapt ce a dus la udarea în exces a gletului, la crearea unei umidităţi a pereţilor de 44%, ceea ce a dus la producerea de exfolieri şi fisuri.

Cum lucrarea este încă în garanţie, problemele cauzate au fost remediate în câteva zile de către constructor.

Vă recomandăm să mai citiţi:

 

Epopeea WC-ului „de aur” de la Piteşti continuă. Preţul iniţial era şi mai mare

 

„Giuvaierul” din Piteşti: cum arată WC-ul public în care edilii au băgat 400.000 euro


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările