Un Pom de iarna de 2 metri costă 20 de lei la Ocolul Silvic Curtea de Argeş

Un Pom de iarna de 2 metri costă 20 de lei la Ocolul Silvic
Curtea de Argeş

100 de molizi au fost vânduţi într-o zi     FOTO Laurenţiu Ionescu

Pomi de Crăciun ieftin, pentru toate buzunarele, sunt vânduţi la poarta Oocolului Silvic din Curtea de Argeş. Oamenii dau buluc, fiind atraşi de preţ, care este la jumătate faţă de pieţe sau târguri.

În doar două zile s-au vândut aproape 100 de molizi. Oamenii sunt încântaţi pentru că plătesc pe un pom de Crăciun jumătate din suma care ar fi dat-o dacă ar fi mers să-l cumpere din altă parte. Dacă în pieţe, preţul unui molid pleacă de la 35 de lei şi ajunge undeva la 50 de lei, de la Ocolul Silvic Curtea de Argeş, cel mai înalt molid care poate avea o înălţime cuprinsă între 2,1 metri şi 3 metri, ajunge la 25 de lei. Aceasta este suma maximă pe care un cumpărător, cu buget restrâns de sărbători, ar putea să o scoată din buzunar. De asemenea, cel mai ieftin este molidul care are o înălţime de 0,70 cm şi 1,30 metri costă decât 15 lei, fiind urmat de molidul cu înălţime cuprinsă între 1,30 şi 2 metri înălţime care costă decât 20 de lei.  

De cumpărători, Ocolul Silvic Curtea de Argeş nu duce lipsă! Oamenii ştiu că la poarta instituţiei găsesc preţurile cele mai mici şi astfel aduc o bucurie copiilor. ”Vin să iau de acii pentru că preţurile sunt foarte mici. Decât să merg în piaţă să dau dublu sau să cumpăr un brad artificial, prefer să scot din buzunar 20 de lei şi mă aleg cu un brad încărcat şi ieftin totodată”, a spus unul dintre cumpărători, Cosmin Bogdan. Un alt client nu s-a mulţumit cu cun singur molid, a cumpărat doi. ”Sunt din Piteşti, dar lucrez în deplasare şi trec aproape zilnic prin zonă. De câţiva ani numai cumpăr numai de aici. Acum am cumpărat doi pomi, pentru că unul l-am luat pentru finii mei, pe care am dat 50 de lei. Dacă mergeam la comercianţii aceia ambulanţi plăteam poate 100 de lei”, a spus Florin Enache.

Molizii sunt tăiaţi din pădurile Ocolului Silvic Curtea de Argeş şi sunt căraţi la sediul instituţiei, unde sunt expuşi la poartă. Până în prezent au fost retezate 300 de bucăţi, însă, dacă cerinţa este mai mare, vor mai fi aduşi molizi. ”Avem această tradiţie de mai bine de 15 ani. Preţurile sunt bune, pomii sunt prospeţi tăiaţi şi oamenii sunt interesaţi pentru că oferta noastră se adresează tuturor persoanelor cu bugete mici alocate de sărbători. Molizii dunt proaspeţi tăiaţi, nu aducem decât câte 30-40 de bucăţi şi când se vând aducem alţii.”, a spus Costel Stan, şeful Ocolului Silvic Curtea de Argeş. Toţi cei interesaţi să achiziţioneze un pom de Crăciun pot merge la sediul ocolului Silvic din Curtea de Argeş, situat lângă Spitalul Municipal, de luni până vineri între orele 08.00-16.00.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările