Un piteştean a fentat statul cu zeci de mii de lei folosindu-se de reprezentanţii unei firme din Marea Britanie, pe care i-a convins să emită facturi false

Un piteştean a fentat statul cu zeci de mii de lei folosindu-se de reprezentanţii unei firme din Marea Britanie, pe care i-a convins să emită facturi false

Foto: Shutterstock

Administratorul unei firme din Argeş a prejuduciat statul cu 55.000 de lei, folosind facturi  emise de reprezentanţii unei firme din Marea Britanie, în care a fost consemnată, în fals, vânzarea mai multor minicomputere către societatea pe care o reprezenta.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată – participaţie improprie.

Electronicele erau achiziţionate, de fapt, în scop personal

Un piteştean riscă să ajungă în instanţă, după ce s-a folosit de facturi false emise de o firmă britanică.

"Din cercetări s-a stabilit că în perioada octombrie 2018-iulie 2019, un bărbat de 40 de ani, din Piteşti, având calitatea de administrator al unei societăţi comerciale cu sediul în municipiul Câmpulung, ar fi determinat reprezentanţii unei societăţi comerciale din Marea Britanie, să emită mai multe facturi, în care să consemneze, în fals, vânzarea mai multor minicomputere, către societatea pe care o reprezenta, acestea fiind achiziţionate, de fapt, în scop personal", precizează IPJ Argeş.

A fentat statul cu zeci de mii de lei

Prejudiciul creat bugetului consolidat al statului, în cuantum de aproximativ 55.000 de lei, reprezentând TVA, a fost recuperat în totalitate.

Dosarul cauzei va fi înaintat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de trimitere în judecată.

Vă recomandăm să mai citiţi:

 Zeci de elevi şi profesori confirmaţi cu COVID-19, în Argeş. 37 de clase au trecut deja la cursuri online

 Un motociclist în vârstă de 25 de ani a murit după ce s-a izbit de un cap de pod

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările